S-AU RAZGANDIT – Medicii de familie renunta la proteste

S-AU RAZGANDIT – Medicii de familie renunta la proteste

S-AU RĂZGÂNDIT  Aproximativ o lună de zile, medicii de familie au purtat banderole la braț în semn de protest față de prevederile contractului în baza căruia ar urma să acorde asistență medicală. Apoi, au anunțat că vor intra în grevă dacă lucrurile nu se schimbă. Acum, medicii de familie s-au răzgândit.

Reprezentanţii Societăţii Medicilor de Familie spun că din respect pentru pacienţii care nu sunt vinovaţi de deficienţele sistemului, dar şi cu speranţa că îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii optime, au decis să semneze contractele pentru 2016. Dr. Felicia Borz, reprezentant al medicilor de familie din Maramureş, spune că s-a renunţat la grevă în speranţa că ministerul de resort îşi va onora promisiunile şi va susţine creşterea accesului pacienţilor la servicii medicale şi medicamente, fără riscul imputărilor abuzive, în special cele reglementate prin protocoale şi scrisori medicale, va reduce birocraţia exagerată şi sufocantă dar va şi reanaliza sancțiunile legate de activităţi administrative şi nu medicale.

„Vom semna aceste contracte, cu bună credinţă, considerând că şi Ministrul Sănătăţii va demonstra aceeaşi bună credinţă în viitorul apropiat. În caz contrar însă, ne rezervăm dreptul de a uza de toate căile legale pentru a ne apară profesia, cabinetele şi demnitatea’’ mai spune reprezenantul medicilor de familie din Maramureş.

De menţionat că în judeţul Maramureş funcţionează la acestă oră aproximativ 220 de cabinete ale medicilor de familie.

ActualMM

Comments