SALAJ – Tragedie: o mama si doi copii luati de viitura

SALAJ – Tragedie: o mama si doi copii luati de viitura

Sălaj a fost scena unei adevărate tragedii marți, 28 iunie 2016. Nenorocirea a avut loc în satul Cheud, din comuna Năpradea, unde natura dezlănțuită a provocat decesul unui băiețel de numai patru ani, după ce acesta a fost luat de viitură alături de mama și surioara lui, relatează Someșeanul.
Din câte se pare, femeia și cei doi copii ai săi se aflau într-o căruță și încercau să traverseze valea din sat. Un bărbat a observat cum mama și cei doi minori au fost înghițiți de ape, după ce viitura a măturat tot în cale. Bărbatul a chemat imediat în sprijin vecinii, care au sunat la 112 și au solicitat ajutorul salvatorilor. Pompieri și polițiști s-au îndreptat imediat spre locul indicat, iar după câteva zeci de minute de căutări au găsit trupul neînsuflețit al băiețelului de 4 ani care se înecase.

Mama și sora băiețelului, în vârstă de doar câteva luni, sunt în afara oricărui pericol, reușind să se salveze din calea apelor. Din păcate, mama nu a reușit să își salveze și băiețelul.

”Marţi seara, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată, să intervină pentru a căuta şi salva două persoane, în localitatea Cheud. O femeie, împreună cu cei 2 copii ai săi, a fost surprinsă de o viitură când traversau cu un atelaj valea Cheudului. Atelajul s-a răsturnat mama reuşind să iasă la mal împreună cu copilul cel mic, celălalt copil fiind luat de ape. Din nefericire, cel de-al doilea copil a fost găsit de către un localnic în aval, dar în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate de un echipaj al ambulanţei sosit la faţa locului, acesta a nu a răspuns manevrelor fiind declarat decedat”, au precizat reprezentanții ISU Sălaj prezenți la fața locului.

Polițiștii sălăjeni au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Sursă foto, aici.

Comments