Salata de cruditati. Reteta pentru iarna. Te vei bucura de aroma de vara legumelor si in sezonul rece

Salata de cruditati. Reteta pentru iarna. Te vei bucura de aroma de vara legumelor si in sezonul rece

Salata de cruditati. Reteta pentru iarna. Te vei bucura de aroma de vara legumelor si in sezonul rec...

Asa cum pregatim si alte conserve toamna, pentru a avea camara plina peste iarna, putem adauga la lista deja stiuta inca un sortiment, salata de cruditati pentru iarna. Este foarte buna, nu necesita mult timp pentru preparare si nici multa indemanare. Poate constitui oricand un aperitiv, la fel cum este zacusca sau alte preparate de acest fel.

Condimentul din bucatarie cu cel mai puternic efect antiinflamator. Trebuie sa-l introduci in alimentatia ta. Beneficiile sale sunt multipleSalata de cruditati

Ingrediente:

1 kg gogosari;1 kg gogonele;1 kg ardei capia;1 kg ceapa;1 kg morcovi;2 buc telina marisoare;2 buc hrean;500 ml otet;400 g zahar; 1/2 plic de piper boabe.Alimente cu cel mai ridicat continut de calciu. Ce trebuie sa mananci pentru a avea oase puternice si a evita aparitia osteoporozei

Sos tip maioneza:

1 borcan de mustar;500 ml ulei;sare.Desertul biblic miraculos. Contine doar ingrediente mentionate in Cartea Sfanta. Este o sursa excelenta de vitamine si sanatate

Mod de preparare

Dupa ce se curata si se spala, gogosarii si gogonele se taie cubulete. Ardeii si ceapa se taie solzisori, iar morcovii, telina si hreanul se dau pe razatoare. Morcovii ultimii pentru a nu se oxida si a nu-si schimba culoarea.

Intr-un vas se pun la fiert in 2 l de apa, otetul, zaharul si boabele de piper. Cand incepe sa fierba, punem legumele taiate si le dam in 2-3 clocote, dupa care se scot cu ajutorul unei spumiere pentru a se scurge, le punem intr-un bol incapator si le lasam sa se raceasca.

Reteta orientala de Tabouleh, cea mai apreciata salata in tarile arabe. Este un adevarat energizant natural

Sosul este unul de tip maioneza, se face incorporand uleiul treptat, pana se omogenizeaza si se pune sare dupa gust. Acesta se adauga peste legumele racite si se amesteca uniform. Compozitia se pune in borcane sterilizate inainte, se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.

Comments