Salata libaneza de care nu te mai saturi. Reteta dupa care toti romanii sunt innebuniti

Salata libaneza de care nu te mai saturi. Reteta dupa care toti romanii sunt innebuniti

Salata libaneza de care nu te mai saturi. Reteta dupa care toti romanii sunt innebuniti

Salata libaneza

Salatele alaturi de dulciuri sunt piesa de rezistenta a bucatariei libaneze, atat de apreciata de gurmanzi si nu numai. Salata Fatush se afla printre preferatele cunoscatorilor acestei bucatarii. Aceasta salata libaneza este usor de pregatit, ingredientele fiind la indemana oricui. Este o sursa bogata de vitamine si consumarea ei, pe langa savoare, va va oferi un surplus de energie.

De ce este bine sa consumi un ou pe zi: elixir pentru tinereteIngrediente:o salata verde;3 rosii;3 castraveti mici;6 ridichi;1 ardei gras;o legatura de ceapa verde;o legatura de patrunjel;o legatura de menta verde;3 lipii libaneze;jumatate pahar ulei masline;jumatate de pahar cu suc de lamaie;1 catel de usturoi pasat;sumac, condiment rosiatic cu gust acrisor (se adauga optional).Fructele mentionate in Biblie, adevarate remedii pentru trup. De ce trebuie sa le introduci in alimentatia taMod de preparare:

Se taie salata solzisori, iar rosiile, ridichile si castravetii se taie cubulete de dimensiuni nu foarte mici. Ceapa verde, patrunjelul si menta, de asemenea nu le tocati foarte marunt. Ardeiul gras il veti taia in cubulete mai mici. Daca nu aveti menta verde puteti sa folositi pentru aroma menta uscata si faramata. Puneti toate aceste ingrediente intr-un castron, iar separat in altul amestecati sucul de lamaie cu uleiul si usturoiul pasat.

Alimentul traditional al romanilor, scade nivelul de stres si este bogat in vitamine. Nu ai fi crezut cate beneficii are pentru sanatate

Taiati pe urma pe un tocator lipia libaneza in mici patratele pe care le veti praji intr-o tigaie in care ati lasat uleiul la incins, dar la foc mic. Prajiti bucatile de paine pe ambele parti pana cand se rumenesc si devin crocante. Dupa ce le scoateti, asezati-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pentru cei care prefera o salata mai dietetica, pot coace bucatelele de lipie taiate la cuptor intr-o tava. Apoi, veti adauga sucul deja pregatit, format din uleiul de masline, lamaie si usturoi, si il veti amesteca impreuna cu legumele.

Alimente pentru barbati. Stimuleaza producerea de testosteron si cresc virilitatea masculina

La final se adauga deasupra crochetele de lipie. Sarea se va pune in momentul cand se va consuma salata, pentru a nu se inmuia legumele.

sursa: Almanah Online

Comments