SALT SPECTACULOS – Spitalul Judetean, incadrat in categoria a II-a de acreditare

SALT SPECTACULOS Spitalul Judetean, incadrat

SALT SPECTACULOS – Spitalul Judetean, incadrat in categoria a II-a de acreditare

Prin Ordinul nr. 32 din data de 6 februarie al Presedintelui Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Spitalul Judetean de Urgenta ,,Dr. Constantin Opris Baia Mare", cel mai mare spital din judetul Maramures, a fost incadrat in categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V a detinuta anterior.

,,Acreditarea, este un proces complex, care presupune eforturi suplimentare considerabile din partea echipei pentru a mentine siguranta pacientului la cel mai inalt nivel. Sunt procese pe care pacientul nu le vede, dar se vad din cei peste 1000 de indicatori de calitate monitorizati zilnic. Procedura de evaluare a urmarit imbunatatirea calitatii serviciilor din cadrul spitalului, vizand existenta unui demers sistematic din partea conducerii spitalului prin care sa fie reduse disfunctionalitatile de natura medicala sau nemedicala. Acreditarea este valabila pentru o perioada de cinci ani si reprezinta un proces prin care trebuie sa treaca toate spitalele publice, pentru a intra in relatii contractuale cu Casele de Asigurari de Sanatate.

Pentru noi, acest proces de auto-evaluare este esential si reprezinta angajamentul nostru fata de pacient, de a oferi un serviciu medical performant, calitativ si sigur. Obtinerea acreditarii reprezinta munca in echipa a intregului colectiv din cadrul spitalului, o incununare a eforturilor si proiectelor pe care le derulam cu sustinerea Consiliului Judetean Maramures, implicare si daruire. Rezultatele se vad si din gradul de satisfactie al pacientilor care ne felicita pentru munca in echipa a unitatii noastre, pentru profesionalism si dedicare, fapt pentru care multumim tuturor, de la medicii sefi de sectie, compartimente, laboratoare, medici, asistente sefe, asistente medicale, sefi servicii si birouri administrative, personal administrativ si auxiliar. Acreditarea confirma ca avem competente si ca dispunem de resursele umane si materiale necesare in vederea acordarii serviciilor medicale oferite de specialitatile din structura spitalului. Astfel, pacientul poate avea incredere in legitimitatea si calitatea serviciilor oferite", a explicat managerul unitatii sanitare, Alexandru Oros.

Dragos HOJDA

The post SALT SPECTACULOS – Spitalul Judetean, incadrat in categoria a II-a de acreditare appeared first on ZiarMM.

Comments