SALUBRIZARE – Ampla actiune de curatenie in zonele Cuprom si Horea. Vezi video

SALUBRIZARE – Ampla actiune de curatenie in zonele Cuprom si Horea. Vezi video

SALUBRIZARE  Câteva zeci de persoane au pus astăzi mâna pe matură și făraș în cadrul unei ample acțiuni de salubrizare a zonelor Cuprom și Horea. Astfel de acțiuni au loc periodic în cele două locații numai că riveranii indiferenți la eforturile depuse aleg să ignore de cele mai multe regulile bunului simț și aruncă gunoaiele pe unde apucă.

Tocmai de aceea municipalitatea a decis ca de acum astfel de acțiuni să fie efectuate mai des, iar locuitorii din zonă să fie și ei implicați. „Este o acțiune pe care ne propunem să o desfășurăm de două ori pe săptămână, respectiv în fiecare marți și sâmbătă, astfel încât treptat toți locuitorii zonei să contribuie la curățenia acesteia, atât în blocuri cât și între aceste unități locative. Nu va și ușor dar sperăm ca încet încet, să convingem și cetățenii de etnie romă sau locatarii din aceste zone că e de datoria lor să își asigure curățenia cel puțin în locul unde domiciliază”, a spus Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Bogdan Gavra, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei muncipiului Baia Mare, spune că „astăzi, aproximativ 70 de persoane dintre care beneficiari ai legii ajutorului social, tinerii și copii care beneficiază de sprijin în cadrul Centrului Comunitar Romanii, împreună cu angajații firmei de salubrizare a orașului, au încercat să de-a  o noua față zonei. Aceste acțiuni vor continua în funcție de vreme și  timpul liber disponibil al locuitorilor zonei, pentru că ei sunt principalii factori ai dezordinii și mizeriei din zonă și cred că tot ei trebuie să fie primii atunci când se fac acțiuni de salubrizare în acest loc”.

Este de menționat că reprezentanții autorității locale atrag atenția asupra   faptului că și în alte zone ale orașului există cetățeni care depozitează gunoaie sau moloz te miri unde și că ar fi de dorit ca prin efortul comun al tuturor, astfel de situații să fi cât mai rar întâlnite.

ActualMM

Comments