SANATATE – De ce sa renunti la manichiura cu gel si cum sa ai unghii sanatoase

SANATATE – De ce sa renunti la manichiura cu gel si cum sa ai unghii sanatoase

sursa foto: thepalmshotel.com

SĂNĂTATE. Cu toate că manichiura cu gel este frumoasă şi de lungă durată, lacul de unghii de tip gel poate fi foarte agresivă cu unghiile tale, generând multe probleme de sănătate.

Manichiura cu gel poate duce la fragilitatea unghiei, exfolierea şi ruperea ei, iar utilizarea repetată poate creşte riscul de cancer de piele şi îmbătrânirea prematură a pielii de pe mâini (datorită expunerii repetate la ultraviolete în timpul procedurii).

Pentru a păstra unghiile sănătoase înaintea, în timpul şi după manichiura cu gel, dermatologi recomandă următoarele:

Fii atentă la manichiurista ta: Întreabă dacă instrumente sunt sterilizate, şi uită-te în jurul tău pentru a te asigura că păstrează curăţenia şi dezinfectează instrumentele după fiecare client.

Nu accepta să-ţi taie cuticula, deoarece acest lucru ar putea duce ulterior la inflamaţii şi infecţii.

Ar trebui să iei în considerare oja de unghii clasică în loc de gel: Acest lucru este deosebit de important dacă te confrunţi cu problem recurente ale unghiilor sau eşti sensibilă la acetonă, deoarece acetona este necesară pentru a elimina oja de tip gel.

Protecţie solară pentru pielea expusă la ultraviolete: Înainte de a începe realizarea unei manichiuri cu gel, aplică o cremă de protecţie solară cu spectru larg, cu un SPF de 30 sau chiar 50 pentru a vă proteja mâinile, a preveni cancerul de piele şi îmbătrânirea prematură a pielii. Acest lucru va ajuta la protejarea pielii împotriva radiaţiilor ultraviolete utilizate pentru a sigila gelul pe unghii.

Nu coji gelul de pe unghii: Când gelul începe să se desprindă de pe unghii, nu încerca să-l cojeşti pentru a curăţa unghiile sau nu încerca să-l cureţi folosind pentru raşchetare diverse instrumente din trusa de unghii. Mai bine faci o programare la manichiuristă pentru a-ţi îndepărtata oja de tip gel.

Impregnează numai vârful degetelor în acetonă: Când se scoate gelul de pe unghii, se înmoaie numai vârful degetelor în acetonă, cât să acopere unghia, nu jumătate din deget, pentru a proteja pielea din jur.
Cea mai bună variant este de a folosi bile de vată / bumbac pentru a elimina gelul. Se înmoaie bilele de vată în acetonă şi să le aplică exact pe unghie prin înfăşurarea unor bucăţi mici de folie de aluminiu în jurul degetelor. Acest lucru va asigura că numai unghiile vin în contact cu acetona. După 15 minute lacul de unghii de tip gel ar trebui să fie deja desprins.
Pentru a avea grijă de sănătatea unghiilor între două manichiuri consecutive realizate cu gel, dermatologi recomandă:

Fă o pauză între manichiuri: Încearcă să nu porţi unghiile date cu lac pentru măcar una sau două săptămâni. Acest lucru va permite unghiilor să se repare în timp.

Nu purta gelul mai mult de două săptămâni.

Rehidratează unghiile: Între două manichiuri aplică un produs hidratant pe unghii şi cuticule, de mai multe ori pe zi. Acest lucru va minimiza riscul fragilităţii unghiei şi de a ajuta la prevenirea ruperii de aşchii din unghii.

Aşa cum este cazul cu cele mai multe lucruri, moderaţia este cheia atunci când vine vorba de manichiura cu gel. Ar fi recomandat să iei în considerare realizarea unei manichiuri cu gel doar pentru ocazii speciale şi evident să mergi la un dermatolog dacă observi orice modificări neobişnuite sau o problemă persistentă la unghii.

Sursa info

Comments