SANCtIUNE Valul islamic

SANCtIUNE – Valul islamic interzis. Amenzi uriase pentru primele persoane care au sfidat legea.

SANCŢIUNE. O nouă interdicția a vălului islamic (burka) a intrat în vigoare într-un canton din Elveția. Un cuplu a fost deja amendat pentru că au sfidat legea.

O femeie din Elveția, care s-a convertit la Islam, și un om de afaceri franco-algerian s-au opus în mod public interdicției în orașul Locarno din cantonul Tessin, vinerea trecută, imediat după intrarea în vigoare a legii, relatează The Telegraph.

Oricine este prins purtând vălul islamic în canton, o regiune în care se vorbește predominant italiana, cu o populație majoritar catolică, poate fi amendat cu până la 9.200 de euro.

Nora Illi, o membră a Consiliului Central Islamic din Elveția, a sfidat public interdicția vinerea trecută și a fost amendată de polițiști, împreună cu activistul politic Rachid Nekkaz.

Într-un referendum organizat în cantonul Tessin în 2013, peste 65% dintre votanți au aprobat interzicerea vălului islamic. Ambasada Arabiei Saudite din Elveția și-a avertizat cetățenii care călătoresc în țara cantoanelor cu privire la această interdicție.

sursa

Comments