SANTAJ SI LIPSIRE DE LIBERTATE - Trei tineri din Alba Iulia, retinuti

SANTAJ SI LIPSIRE DE LIBERTATE - Trei tineri din Alba Iulia, retinuti

ȘANTAJ ȘI LIPSIRE DE LIBERTATE   Trei tineri, cu vârste de 27, 28 respectiv 30 de ani din judeţul Mureş şi municipiul Turda au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba după ce ar fi încercat să şantajeze un bărbat din comuna Noşlac să le doneze un autoturism Mercedes, sub pretextul unei datorii mai vechi.

Aceştia au fost prezentaţi miercuri dimineaţă instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Fapta a fost sesizată de victimă poliţiştilor din Noşlac marţi, 5 iulie. Cei trei bărbaţi, sub pretextul unei datorii mai vechi, au ameninţat bărbatul şi l-ar fi forţat să meargă la un notar, unde urma să le cedeze acestora, printr-un contract de donaţie, un autoturism Mercedes, model nou.

Potrivit IPJ Alba, marţi, 5 iulie, la ora 17.50,  poliţiştii din Noşlac au fost sesizaţi de către un bărbat de 42 de ani, din comună, cu privire la faptul că la locuinţa se aflau trei persoane,  care, sub pretextul unei anumite datorii, l-ar şantaja să le dea un autoturism şi intenţionau să îl conducă, împotriva voinţei sale, la un notar pentru a ceda autoturismul respectiv.

Poliţiştii i-au identificat pe cei trei bărbaţi: B.R. (34 de ani), S.G. (27 de ani), ambii din judeţul Mureş şi A.V. (28 ani), din municipiul Turda, judeţul Cluj. Cei trei s-au deplasat în comuna Noşlac, unde ar fi exercitat asupra victimei acte de presiune şi, sub ameninţarea cu acte de violenţă, l-au determinat să-i însoţească cu scopul de a merge la un notar pentru a le ceda autoturismul.

Faţă de cei trei a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Aiud cu propunerea de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj. Cei trei suspecţi au fost depuşi  în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments