SCANDAL – Scaunul de ambasador a lui Dan Mihalache se clatina

SCANDAL – Scaunul de ambasador a lui Dan Mihalache se clatina

SCANDAL. Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că Traian Băsescu nu are dreptate atunci când afirmă că a fost o eroare trimiterea sa ca reprezentant al statului român la Londra.

„Domnul Băsescu are un meci mai lung cu mine”, a afirmat Mihalache. „Există și practica de a nu trimite neapărat diplomați de carieră și sunt foarte mulți oameni în Londra la nivelul diplomaților de vârf, inclusiv la nivelul unor state importante care nu sunt neapărat diplomați de carieră, începând cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii”, a exemplificat ambasadorul României la Londra.

El a mai spus că, în state importante, a da un semnal politic prin trimiterea unor oameni care au avut greutate în sfera politicii interne e mai eficient decât a trimite un diplomat de carieră. „Ideea că un om care a fost șeful administrației prezidențiale vine ca ambasador la Londra a fost primită ca un fel de importanță și de prețuire, nu ca ceva second hand, ca să spunem așa”, a afirmat Dan Mihalache. „Dar, mă rog, trebuie să spună și domnul Băsescu ceva, că altfel se plictisește la pensie”, a conchis diplomatul român.

„Numirea lui Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României in Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o mare eroare. O argumentare a afirmaţiei ar fi şi prea complicată şi nici n-ar putea fi completă din cauza complexului de interese pe care România le are în relaţia cu Londra. Această relaţie complexă poate fi ţinută la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat şi bun cunoscător al intereselor reciproce ale celor două ţări.

Numirea politrucului Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României la Londra este o mare eroare diplomatică. Dacă tot trebuie să fie ambasador, poate încercăm cu Mihalache undeva prin Africa?”, a declarat Traian Băsescu în luna aprilie.

Sursa info

Comments