Scandalul de coruptie Qatargate: Eva Kaili a primit persiunea sa renunte la bratara electronica

Scandalul de coruptie Qatargate: Eva Kaili a primit persiunea sa renunte la bratara electronica

Scandalul de coruptie Qatargate: Eva Kaili a primit persiunea sa renunte la bratara electronica


Fosta vicepresedinta a Parlamentului European, eurodeputata elena Eva Kaili, nu mai trebuie sa poarte bratara electronica, in timp ce continua sa isi sustina nevinovatia in scandalul de coruptie care a zguduit capitala UE, relateaza Euronews.


Miscarile Evei Kaili nu mai trebuie supravegheate non-stop, a anuntat joi, 25 mai, Parchetul federal belgian, intr-un comunicat de presa.


Kaili se afla in arest la domiciliu, dupa ce a fost eliberata din inchisoare la jumatatea lunii aprilie.


?? Watch as Greek MEP Eva Kaili speaks to reporters after her release from prison. She will now be under house arrest with electronic surveillance as she faces corruption charges. pic.twitter.com/EVjJj3NlPc

— euronews (@euronews) April 14, 2023

"Aceasta masura este supusa conditiilor obisnuite in astfel de cazuri", scrie in comunicatul Parchetului belgian. Intrebat cu privire la noile conditii impuse Evei Kaili si daca aceasta poate calatori in strainatate, un purtator de cuvant al parchetului a declarat ca nu poate oferi detalii.


Kaili este suspectul principal aflat in centrul scandalului de coruptie care a zguduit anul trecut forul legislativ al Uniunii Europene, in timp ce ancheta in cazul banilor oferiti de Qatar in schimbul favorurilor politice continua.


Eurodeputata elena a fost demisa din functia de vicepresedinte a Executivului comunitar dupa ce a fost arestata la sfarsitul anului 2022 sub acuzatia de coruptie, spalare de bani si apartenenta la o organizatie criminala. Kaili a negat orice fel de incalcare a legii, potrivit avocatilor ei.


Procurorii belgieni suspecteaza ca Eva Kaili si alte persoane au fost platite de Qatar si Maroc pentru a influenta luarea deciziilor in cadrul Parlamentului European. Ambele tari au negat acuzatiile.


Scandalul a ajuns in atentia publica pe 9 decembrie anul trecut, dupa ce politia a lansat peste 20 de perchezitii, majoritatea in Belgia, dar si in Italia. Aproximativ 1,5 milioane de euro au fost descoperite in valize sau pungi in timpul unor perchezitii la Bruxelles, in special la domiciliile lui Kaili si lui Pier Antonio Panzeri, un fost eurodeputat italian.


Foto: Profimedia Images


Comments