Scandalul Grigore Lese ia amploare. Cate mii de euro ar fi primit artistul care a spus ca "Noi sunte...

Desi ii critica pe patriotii care ,,vin de 1 Decembrie imbracati in haine taranesti", artistul Grigore Lese se pare ca si-a umplut buzunarele de bani, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, scrie Ziarul Unirea.

Potrivit unor surse citate de publicatie, tot spectacolul organizat de Ziua Unirii la Alba Iulia ar fi costat 179.500 de lei, iar Grigore Lese ar fi fost platit cu circa 6.000 de euro.

Revolta legendelor muzicii populare fata de afirmatia ca melodia ,,Asa-i romanul" e din folclorul maghiar. Nicolae Furdui Iancu si Veta

De asemenea, concertul lui Grigore Lese este motivul pentru care artificiile au fost amanate.

Oamenii adunati in Piata Cetatii pentru a admira focul de artificii si-au exprimat nemultumirea in postari pe retelele de socializare in care cereau lamuriri privind intarzierea.

Aceeasi publicatia mai scrie ca rapsodul si muzicologul ar fi facut o afirmatie gresita, tot din dorinta de a denatura textul original al cantectului. Astfel, Lese a sustinut ca termenul ,,polog" ar insemna ,,pamant", insa dictionarul arata clar faptul ca ,,polog" reprezinta un regionalism care inseamna ,,cantitate de iarba (sau de alte plante) cosita dintr-o singura miscare de coasa; manunchi de fan sau de grau secerat (care urmeaza sa fie adunat sau legat in snopi)".

Motii, oamenii din Apuseni, folosesc regionalismul "polog" pentru fan, iarba uscata, in niciun caz pentru "pamant".

Comments