SCHIMBARE PENTRU ELEVI – Laptele si cornul, inlocuite de o masa calda

SCHIMBARE PENTRU ELEVI – Laptele si cornul, inlocuite de o masa calda

SCHIMBARE PENTRU ELEVI  Tradiționalul prânz guvernamental ar putea fi înlocuit în curând. În locul laptelui și cornului, elevii ar putea primi o masă caldă.

Programul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar de stat. Acesta are ca scop prevenirea și combaterea abandonului școlar.

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș spun că sumele pentru mesele calde vor fi acordate de bugetul de stat. “Programul ar trebui să înceapă în luna octombrie, iar sumele pentru mesele calde urmează să fie acordate de la bugetul de stat. Aceste sume pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților administrativ – teritoriale”. Astfel, elevii ar urma să primească un pachet alimentar sau o masă caldă pe, în valoare de 7 lei/zi. Elevi vor beneficia de masă doar în perioada în care desfășoară activitați în unitățile de învățământ.

Pentru a fi siguri însă că nu dau greș, oficialitățile au decis ca programul să fie aplicat pentru început doar în cazul câtorva zeci de școli din întreaga țară.

“Din câte știm noi, acest program va fi pilotat și în județul Maramureș. Practic, primii care ar urma să beneficieze de prevederile acestui program sunt elevii care frecventează cursurile la Școala Generală din localitatea Poienile de Sub Munte”, spune Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Lucrurile însă nu sunt chiar atât de simple pe cât par. Și asta pentru că apar probleme ca lipsa cantinelor sau distanțe lungi de parcurs, în cazul în care prânzul cald va fi asigurat prin intermediul unor firme de catering. Asta ar însemna inclusiv o creștere a costurilor.

Potrivit oficialilor din învățământ, programul se va derula pe toată durata anului școlar 2016-2017, iar la finalizarea acestuia va fi efectuată o analiză a rezultatelor, urmând ca în baza acestora să se decidă dacă programul va fi extins în toate școlile.

Citeşte şi LICITAȚIE – Șase firme interesate să distribuie laptele şi cornul în Maramureș

C.A.

Comments