Schimbare radicala in trafic: Semafoare obligatorii la fiecare trecere de pietoni. Senatul a adoptat...

Aceasta initiativa legislativa vine in contextul cresterii alarmante a numarului accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii si are ca scop principal reducerea riscului de accidente si cresterea gradului de siguranta pentru toti participantii la trafic.

Conform noilor prevederi, administratorii drumurilor vor fi obligati sa monteze semafoare la toate trecerile de pietoni situate pe drumurile cu doua sau mai multe benzi de circulatie pe fiecare sens de mers. De asemenea, in anumite zone, acestia vor trebui sa instaleze si limitatoare de viteza.

Romanca din Londra, revelatie amara: "Prietenia englezeasca e mai sanatoasa. De la prieteniile romanesti am avut mari dezamagiri"

Propunerea legislativa a fost adoptata tacit de Senat si transmisa pentru dezbatere Camerei deputatilor.

Conform noilor prevederi, administratorul drumului este obligat:

pe drumurile sau strazile cu minimum doua benzi de circulatie pe sens, la trecerile de pietoni sa monteze semafoare si sa realizeze refugii ori spatii interzise circulatiei vehiculelor;in apropierea unitatilor de invatamant, unitatilor sanitare sau de asistenta sociomedicala, a pietelor, targurilor, precum si in zonele cu risc sporit de accidente, prin grija autoritatilor locale sau a administratorul drumului, dupa caz, sa monteze parapete de protectie si sa realizeze amenajari rutiere pentru reducerea vitezei de deplasare a vehiculelor.Schimbari in structura scolilor auto

Actul normativ ce urmeazasa fie analizat de Camera Deputatilor mai vine cu noutati si in ceea ce priveste durata scolii de soferi. Astfel, proiectul propune o crestere cu 50% a numarului de ore de instruire practica a viitorilor soferi.

Daca in prezent cursantii sunt obligati sa faca 30 de ore de conducere practica, in viitor ar putea avea nevoie de minimum 45 de ore.

"Asociatia de proprietari poate interzice repartitoarele". Explicatiile unui expert care pun capat disputelor la bloc

In plus, examenul pentru obtinerea permisului auto ar putea fi dat in fata unui examinator privat.

,,Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere se poate realiza si de catre examinatori persoane fizice atestate de catre autoritatea competenta, potrivit normelor de aplicare a prezentei legi. Desemnarea examinatorului [...] se realizeaza prin tragere la sorti", se precizeaza in proiectul de lege adoptat de Senat.

Proiectul de lege va fi analizat in Camera Deputatilor, si, daca va trece de forul decizional, va fi transmis apoi catre Presedintele Romaniei pentru promulgare. Dupa parcurgerea acestor etape, actul normativ va fi publicat in Monitorul Oficial, dupa care autoritatile vor avea la dispozitie 90 de zile pentru aplicarea noilor prevederi.

Delia a rabufnit dupa ce imaginea ei a fost trucata si folosita pentru escrocherii: ,,Tepe! Nu mai haliti vrajeli"

Comments