Scumpiri uriase pe litoral. Cat a ajuns sa coste un mic la autoservire

Scumpiri uriase pe litoral. Cat a ajuns sa coste un mic la autoservire

Scumpiri uriase pe litoral. Cat a ajuns sa coste un mic la autoservire

Preturi in crestere pe litoral

Pe litoral, la pranz, terasele sunt pline de turisti, iar preturile au atins niveluri neasteptate. In prezent, un mic simplu costa 8 lei, iar pretul pentru o portie de carnati este de 18 lei pentru 100 de grame. O ceafa la gratar costa 19 lei, iar ciorba, preferata de multi turisti, variaza intre 23 si 26 de lei, in functie de tipul ales. Desi scumpirile sunt iminente incepand de luni, turistii mai pot profita de ultimul weekend cu tarife mai mici. De exemplu, un sezlong pe plaja costa 40 de lei in weekend, dar pretul va creste la 50 de lei de la 1 iulie. Tarifele de cazare incep de la 159 de lei pe noapte pentru un hotel de doua stele si cresc in functie de confort si de stelele hotelului.

Cu toate acestea, exista inca optiuni accesibile pentru cei care doresc sa savureze o masa delicioasa fara a cheltui o avere. Meniurile zilei raman o solutie economica, preturile pornind de la 25 de lei pentru o ciorba si un fel principal.

Scumpiri de la 1 Iulie

Cu o ocupare istorica de peste 90% in statiunile de pe litoral in luna iunie, turistii se confrunta cu perspectiva unor cheltuieli mai mari in sezonul estival. Hotelierii au anuntat ca tarifele vor fi ajustate in sus incepand cu 1 iulie, odata cu inceperea perioadei de varf. ,,Pana la 30 iunie, turistii pot beneficia de tarife mici. De la 1 iulie crestem cu 15% tarifele actuale. In aceasta perioada, rata de ocupare depaseste 90%, cu putine camere disponibile. Pentru iulie, cererea e ridicata, rata medie de ocupare depasind 80%.", a precizat un hotelier, conform unui post TV.

In acelasi timp, pentru a asigura respectarea standardelor de igiena si siguranta, autoritatile au intensificat controalele in unitatile de cazare de-a lungul litoralului. Echipele de inspectori de la ANSVSA vor patrula zilnic, verificand conformitatea cu regulamentele impuse, pentru a asigura un mediu sigur si igienic pentru turisti.

Comments