Scumpirile care se aplica de la 1 iulie 2024. Pentru ce vor scoate romanii mai multi bani din buzuna...

Scumpirea carburantilor poate genera scumpiri in lant, avertizeaza analistii. Primele care se scumpesc sunt alimentele, pentru ca transportul mancarii se face majoritar pe cale rutiera in Romania.

Cresterea preturilor produselor alimentare si nealimentare duce la presiune asupra inflatiei care mentine sus dobanzile. Iar dobanzile ridicate mentin ratele romanilor la un nivel greu de suportat.

Primii struguri s-au copt deja intr-o comuna din judetul Buzau. Cat costa un kilogram de trufandale

De la 1 iulie, cotatia IRCC, indicele de referinta pentru creditele consumatorilor, va scadea, usor, de la 5,90%, cat este in prezent, la 5,86%. Astfel, daca luam ca exemplu un credit ipotecar, in valoare de 50.000 de euro, pe 30 de ani, rata actuala va scadea, in medie, de la 1 iulie, odata cu actualizarea IRCC, cu aproximativ 7 lei. Toate acestea dupa ce rata a crescut cu peste 600 de lei in ultimii 2 ani.

Majoritatea analistilor se asteapta la o depreciere a leului in urmatoarea perioada. Astfel, in urmatoarele luni, euro ar urma sa treaca de pragul de 5 lei, ajungand la 5,01 lei pentru un euro. In urmatorul an ar ajunge la 5,06 spun analistii.

Si gazele se scumpesc de la 1 iulie, deci astfel cresc si facturile.

Suma colosala ceruta de Clejani pentru 50 de minute de cantare

Comments