Se consuma benzina premium mai repede decat benzina obisnuita? Mitul, supus testarii printr-un exper...

Benzina premium, cu un indice octanic mai ridicat, este recomandata in special pentru motoarele performante, datorita beneficiilor pe care le ofera in reducerea riscului de detonatie si in permiterea functionarii optime a motoarelor puternice.

Intre posesorii de masini circula si un mit legat de consumul mai rapid al benzinei premium in comparatie cu cea standard. Pentru a verifica veridicitatea acestui mit, echipa de la canalul de YouTube La Garaj Show a decis sa efectueze un test minutios. Prin conducerea si monitorizarea atenta a masinilor alimentate atat cu benzina standard, cat si cu benzina premium, de la acelasi producator, pasionatii de masini si-au propus sa aduca claritate in aceasta disputa.

Astfel, s-a luat o masina pentru test, in acest caz un Volkswagen Golf GTI 2.0 TFSI, care a fost alimentat dintr-un recipient special. Masina fost adusa la temperatura de functionare optima in ambele sesiuni de testare pe dinamometru.

Astfel, pentru test, masina va fi supusa unei sarcini constante, fiind setata la o viteza pe pilot automat, apoi este cronometrat timpul in care un litru de benzina este consumat din eprubeta.

Primul test a fost efectuat cu benzina de 95, iar prima runda de testare a fost condusa la viteza de 97 km/h, pe pilot automat, si 2.400 RPM. In aceste conditii, masina a consumat 1 litru de benzina intr-un interval de 11 minute si 59 de secunde.

Jaf de proportii pe autostrada din Italia. VIDEO cu hotii inarmati care ataca trei vehicule blindate si fug cu 4 milioane de euro

Al doilea test a fost facut cu un combustibil cu cifra octanica 100, in aceleasi conditii. De aceasta data, acelasi litru a fost consumat in fix 12 minute, rezultatele fiind virtual identice. In final, ei au testat si o benzina de curse, cu cifra octanica 104, pentru a vedea cum se comporta. Un litru din acest combustibil a fost consumat in 12 minute si 3 secunde.

Dupa analizarea datelor si incheierea testelor, s-a ajuns la concluzia ca nu exista o diferenta semnificativa in consumul de combustibil intre cele doua tipuri utilizate, iar orice variatii observate ar putea fi atribuite stilului de conducere adoptat de unii soferi atunci cand utilizeaza un combustibil cu o cifra octanica mai mare.

MAI cheama societatea civila la o dezbatere pe modificarea legii antidrog. Cand va avea loc evenimentul

Comments