SE FACE! – Au demarat lucrarile de reabilitare pe DN 18

SE FACE! – Au demarat lucrarile de reabilitare pe DN 18

SE FACE!  După mai bine de patru ani de amânări şi aşteptări, s-a dat startul lucrărilor de reabilitare pe DN 18 Moisei – Iacobeni. Porţiunea de drum este una extrem de degradată,  iar din acestă cauză cei care locuiesc în zonă au ajuns să iasă în stradă pentru a cere responsabililor să urgenteze demararea lucrărilor .

Minunea s-a întâmplat, însă, la începutul lunii iunie, când CNADNR a semnat  contractul pentru reabilitarea drumului, iar oficialităţile judeţului au aunţat că undeva la mijlocul lunii august vor demara lucrările. Numai că nu a fost să fie… de data acesta însă nu au fost de vină nici proiectele, nici documentele și nici executanții, Ci pur şi simplu, locuitorii din zonă care au cerut o amânare, până trec…nunţile.

Aşa se că într-un final glorios, vineri, 2 septembrie, s-a dat undă verde lucrărilor de reabilitare. Prefectul Maramureşului, Sebastian Lupuț, s-a întâlnit cu reprezentanţii constructorului precum şi cu reprezentanţii tehnici care execută lucrările. Acesta a precizat că  „organizarea de şantier este deja realizată de ambele firme implicate, iar staţiile de betoane şi utilajele de reciclare şi turnare a covoarelor asfaltice sunt pregătite să înceapă toate lucrările în forţă. Pot să vă spun că se lucrează la modul cel mai serios şi că în Borşa au început deja lucrările la poduri şi podeţe și se vor efectua lucrări în vederea turnării rigolelor. Practic, în perioada imediat următoare, pe raza comunei Moisei vor fi construite 17 podeţe şi vor fi turnaţi 9 km de covor asfaltic, iar în oraşul Borşa alţi 6 km de covor asfaltic.

SE FACE

Pe tronsonul Borșa – Prislop au început lucrările la podeţele existente şi se vor efectua lucrări în vederea turnării rigolelor. Tot până la finalul anului şi această porţiune de drum urmează a fi complet asfaltată.”

Reprezentanţii autorităţilor judeţene au mai menţionat faptul că în toată perioada următoare se vor face vizite de supraveghere a bunului mers a lucrărilor cantitativ şi calitativ şi pentru finalizarea acestora la termenele stabilite.

Tronsonul Moisei – Iacobeni are pe raza judeţului Maramureș o lungime de aproximativ 60 de kilometri, iar şantierul care va fi deschis va avea nu mai puţin de 10 puncte. Potrivit CNADNR, ambele tronsoane de drum Moisei- Borşa, respectiv Borşa- Şesuri ar trebui finalizate la 31 mai 2018.

ActualMM

Comments