Secretar de stat: Contributia agriculturii in PIB-ul Romaniei a crescut cu 123% in perioada 2007 – 2...

Contributia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% in perioada 2007 – 2016, sustine secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Alexandru Potor, informeaza AGERPRES.

“Cred ca despre modelul de succes al agriculturii romanesti putem discuta foarte mult. Cel mai important lucru pentru noi, la Ministerul Agriculturii, este sa valorificam potentialul pe care agricultura romaneasca il are.

Vorbim despre potentialul de cultura mare si zootehnie, fiind nevoie de partea de investitii pentru a sustine aceste doua directii foarte mari. In acest an, au fost obtinute productii istorice in principal la grau, orz, rapita, floarea soarelui si mazare. De asemenea, se preconizeaza productii foarte bune in ceea ce priveste partea de porumb, soia, cartofi si struguri.

Aceste cantitati suplimentare obtinute vor contribui la cresterea produsului intern brut al Romaniei. Avansul pe care il inregistreaza agricultura Romaniei in perioada 2007 -- 2016 a fost de 123% in ceea ce priveste contributia in PIB. Toate aceste lucruri s-au datorat, per ansamblu, unor politici echilibrate. Pot sa va spun ca, in perioada Sapard PNDR 2007 -- 2013 si PNDR 2014 -- 2020, au fost absorbite pana acum aproximativ 11,1 miliarde de euro pe parte de investitii. Aceste infuzii de capital au contribuit, fara doar si poate, la aceste performante”, a declarat Potor marti, intr-un forum de specialitate.

Reprezentanti ai Guvernului si ai organizatiilor profesionale din domeniul agriculturii participa, marti, la forumul ‘AgriBusiness: Contributia agriculturii la viitorul model economic romanesc’, eveniment organizat la Academia de Studii Economice (ASE), de Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale (ASPES) si Romania Durabila.

In cadrul dezbaterii se discuta despre modelul economic romanesc al urmatorilor 10 ani in care agricultura, alaturi de sectoarele si industriile direct relationate cu aceasta, pot contribui la dezvoltarea in ansamblu a economiei nationale.

The post Secretar de stat: Contributia agriculturii in PIB-ul Romaniei a crescut cu 123% in perioada 2007 – 2016 appeared first on ZiarMM.

Comments