Secretul celor mai gustosi cartofi prajiti. Marii bucatari adauga un ingredient special, pe care ori...

Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai populare feluri de mancare in intreaga lume. Gustul lor crocant si aromele delicioase ii fac sa fie preferati de multi oameni atunci cand merg la restaurant. Dar ce te faci atunci cand vrei sa ii pregatesti acasa si nu obtii aceeasi textura crocanta si gust intens?

Ei bine, secretul pentru a obtine cartofi prajiti la fel de buni ca la restaurant sta intr-un singur ingredient - drojdia. Da, ai auzit bine! Folosirea drojdiei in combinatie cu cartofii prajiti ii ajuta sa devina mult mai crocanti si mai gustosi. Poate parea un lucru neobisnuit, dar rezultatele vor fi pe masura.

Pentru a pregati cartofii prajiti crocanti la tine acasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, praf de drojdie si ulei pentru prajit. Pentru un kilogram de cartofi, vei avea nevoie de aproximativ 6 grame de praf de drojdie. Inainte de a incepe procesul de prajire, amesteca praful de drojdie cu apa si toarna-l peste cartofi. Lasa-i sa stea cateva minute cu acest amestec, astfel isi vor lua aroma si vor deveni si mai crocanti.

Incinge uleiul in tigaie si adauga cartofii pregatiti. Prajeste-i pana devin aurii si crocanti, amestecand din cand in cand pentru a se praji uniform. Nu vei mai avea nevoie de mult ulei sau de alte aditivi pentru a obtine aceeasi textura si gust ca in mod obisnuit.

Incearca aceasta reteta simpla si inedita de cartofi prajiti cu drojdie si vei fi surprins de rezultate! Poti sa ii servesti alaturi de un sos de maioneza sau ketchup, pentru a completa experienta gustativa. Impartaseste aceasta reteta cu prietenii tai si bucurati-va impreuna de gustul autentic al cartofilor prajiti crocanti, preparati exact ca la restaurant, in confortul casei tale.

Inca un mit demontat de Mihaela Bilic: Apa bauta in timpul meselor nu ingrasa ci, dimpotriva, ajuta la slabit

Comments