Secretul Laptelui de Aur: Cum il folosesc indiencele pentru a ramane tinere si sanatoase

Secretul Laptelui de Aur: Cum il folosesc indiencele pentru a ramane tinere si sanatoase

Secretul Laptelui de Aur: Cum il folosesc indiencele pentru a ramane tinere si sanatoase

Laptele de aur este o bautura delicioasa si hranitoare facuta cu turmeric, ghimbir, scortisoara si lapte. Este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate si are marele avantaj de a fi usor de preparat acasa.

Beneficiile laptelui de aur

Laptele de aur are o serie de beneficii potentiale pentru sanatate, datorita ingredientelor sale cheie: turmeric, ghimbir, scortisoara si, bineinteles, lapte.

Haideti sa analizam beneficiile fiecarui ingredient:

Turmericul

Turmericul este un condiment care a fost folosit de secole in medicina ayurvedica datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. Ingredientul activ din turmeric, curcumina, a fost studiat pe larg pentru beneficiile sale potentiale pentru sanatate, inclusiv capacitatea sa de a ajuta la reducerea inflamatiei din organism.

Au fost efectuate numeroase studii privind beneficiile pentru sanatate ale turmericului si s-a dovedit a fi eficient in tratarea si prevenirea mai multor boli.

Inflamatie - Curcumina, ingredientul activ din turmeric, este un agent antiinflamator puternic care poate ajuta la reducerea inflamatiei din organism. Inflamatia cronica este legata de mai multe boli, cum ar fi bolile de inima, cancerul si boala Alzheimer.

Artrita - Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, turmericul s-a dovedit a fi eficient in reducerea durerii si a inflamatiei la persoanele cu artrita reumatoida si osteoartrita.

Tulburari digestive - S-a demonstrat ca turmericul ajuta la imbunatatirea digestiei si la reducerea simptomelor tulburarilor digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil, boala inflamatorie a intestinului si ulcerul.

Sanatatea cardiovasculara - Turmericul s-a dovedit a fi eficient in imbunatatirea sanatatii inimii prin reducerea LDL sau colesterolul ,,rau" si imbunatatirea nivelului general de colesterol. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima, accident vascular cerebral si alte afectiuni similare.

Diabet - S-a dovedit ca curcumina are proprietati antidiabetice, ajutand la scaderea nivelului zaharului din sange, la imbunatatirea sensibilitatii la insulina si la reducerea riscului de diabet.

Sanatatea pielii - Turmericul a fost folosit in mod traditional pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema si psoriazisul. Proprietatile sale antiinflamatorii si antioxidante pot ajuta la reducerea inflamatiei si la promovarea pielii sanatoase.

Sanatatea creierului - S-a demonstrat ca curcumina are proprietati neuroprotectoare si poate ajuta la reducerea riscului de declin cognitiv si a bolii Alzheimer.

Tarta cu lamaie, reteta care a innebunit internetul. Ce o face sa fie atat de speciala

Ghimbir

Ghimbirul este un alt condiment folosit in mod obisnuit in medicina ayurvedica. Ghimbirul contine compusi numiti gingeroli si shogaoli, care au efecte antiinflamatorii si antioxidante. Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la calmarea stomacului.

Scortisoara

Scortisoara este un condiment bogat in antioxidanti, care pot ajuta la protejarea organismului de stresul oxidativ. S-a demonstrat, de asemenea, ca scortisoara ajuta la imbunatatirea controlului zaharului din sange, facand-o un instrument potential util pentru persoanele cu diabet.

Lapte

Laptele este o sursa buna de calciu, care este important pentru sanatatea oaselor. Este, de asemenea, o sursa de proteine, care este esentiala pentru construirea si repararea tesuturilor din organism.

Impreuna, aceste ingrediente fac o bautura delicioasa si bogata in nutrienti, care poate ajuta la sustinerea sanatatii si a bunastarii generale.

Canicula si colesterolul. Cum va dati seama ca ceva este in neregula?

Cum se prepara laptele de aur

Pentru a prepara laptele de aur, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 cana de lapte (puteti alege pe baza de plante, cum ar fi lapte de migdale, de cocos sau de ovaz)

- 1 lingurita de turmeric macinat

- 1/2 lingurita ghimbir macinat

- Un praf de scortisoara

- O lingurita de miere sau indulcitor natural optional

Instructiuni:

Combinati turmericul, ghimbirul, scortisoara si mierea (sau alt indulcitor) intr-un castron mic si amestecati bine pentru a forma o pasta.

Incingeti laptele intr-o cratita mica la foc mediu pana cand este cald, dar nu fierbe.

Adaugati pasta de turmeric in lapte si amestecati bine pentru a se combina.

Continuati sa incalziti laptele la foc mediu, amestecand des, pana cand pasta de turmeric s-a dizolvat si laptele este fierbinte.

Turnati laptele auriu intr-o cana si bucurati-va de gustul savuros si beneficiile pentru sanatate pe care le ofera!

Laptele auriu poate fi consumat in orice moment al zilei, dar multi oameni considera ca este deosebit de linistitor si calmant inainte de culcare. Cel mai bine se savura cald, dar poate fi servit si rece pentru un rasfat racoritor intr-o zi fierbinte.

Ce se intampla daca fructele din pomul vecinilor cad la tine in curte? Ai voie sa le pastrezi? - Legea spune clar

Comments