Secretul muraturilor: Cum sa le prepari ca sa ramana tari si crocante

Secretul muraturilor: Cum sa le prepari ca sa ramana tari si crocante

Pentru ca muraturile sa ramana tari, puteti incerca una dintre aceste metode:

- Adaugati 2-3 catei de usturoi, pe langa gustul deosebit, muraturile vor ramane tari.

- Daca alegeti sa pregatiti o reteta de muraturi in sare, atunci nu incalziti saramura, astfel acestea vor ramane crocante.- Cu cat se va pune mai mult hrean, cu atat muraturile vor fi mai tari.

Pentru muraturile in otet, folositi doar otet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele in saramura, este recomandata sare grunjoasa, neiodata.

Totodata, pentru saramura, tineti minte ca la un litru de apa se adauga intre 30 - 65 g de sare grunjoasa. Pentru a verifica daca saramura este destul de concentrata o puteti verifica cu ajutorul unui ou: daca aceasta este indeajuns de concentrata, oul se va ridica la suprafata lichidului.

Pentru muraturile in otet, acesta se va dilua in proportie de 1/3 cu apa, scrie gustos.ro.

Comments