SECURITATE INTARITA - Germania va recruta personal militar si din Romania

SECURITATE INTARITA - Germania va recruta personal militar si din Romania

SECURITATE ÎNTĂRITĂ Armata Germană intenționează să recruteze personal militar din toată Europa, inclusiv din România. Anunțul a fost făcut în noua Carte albă a politicii de securitate germane și vizează specialiști IT, medici și ingineri. Este foarte posibil ca Ambasada Germaniei de la București să fie implicată în procesul de recrutare.

Noua Carte Albă a politicii de securitate germane și a viitorului Bundeswehr-ului, document programatic în domeniul apărării naționale, a fost făcut public recent. Salariul pleacă de la 2.300 de euro, iar în cazul unui ofițer poate ajunge și la 4.000 de euro pe lună. Oferta sună foarte bine, în condițiile în care în armata noastră un ofițer câștigă aproximativ 1.500 de lei.

Cu aproximativ 250.000 de militari activi, Germania și-a dat seamă că are deficit de personal în spitalele militare sau în domeniul IT și anunță că va face angajări masive. Salariile de mii de euro pe lună promise ar putea să însemne pentru țara noastră o mulțime de specialiști pierduți, conform Stirileprotv.

Cartea Albă este unul din cele mai importante documente în domeniul apărării naționale în Germania. Făcut public recent, în cele 144 de pagini există un capitol extrem de important pentru medicii, inginerii și specialiștii în industria IT de la noi.

Este foarte posibil ca Ambasada Germaniei de la București să fie implicată în procesul de recrutare, însă deocamdată oficialii ne transmit că vorbim despre un plan de recrutare pentru viitor, aflat într-un stadiu prematur: “Intenția menționată în Cartea Albă se referă la o planificare pe termen lung. Dacă sunteți interesat de această temă, va vom ține cu plăcere la curent.”

Marius Sepi, prim vicepreședinte SANITAS: “Din datele noastre, în următorii ani, Europa se va confrunta cu un deficit de un milion de locuri de muncă și probabil Germania își ia măsuri. Cred că e o veste bună pentru medici, că cineva îi apreciează atât de mult. Îmi pare rău că astfel de oferte de salarii decente și condiții bune de muncă nu vin din partea statului român.”

De asemenea, în Cartea Albă a Germaniei este menționat că trebuie să crească ponderea femeilor din armată germană și a minoritarilor etnice. Armata Română își selectează și ea, periodic, militari, pentru că nu mai există sistemul de incorporare obligatoriu. Însă numărul de angajați nu poate depăși 50.000. România încearcă de câțiva ani se pornească un sistem de voluntariat care să educe populația civilă în tainele milităriei.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments