SECURITATE – Reguli impuse de autoritatile germane

SECURITATE – Reguli impuse de autoritatile germane

SECURITATE Cancelarul Angela Merkel a declarat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putere să asigure „siguranța și libertatea oamenilor”.

SECURITATE Pe de altă parte, au fost impuse reguli stricte la festivalul de arta lirică, ce debutează luni într-un orășel aflat la două ore de Munchen.

Oamenii nu vor avea voie cu pungi înăuntru, pernele de pe scaune vor fi scoase din sala de spectacole, iar accesul la garderobe va fi restricționat.

De asemenea, spectatorii trebuie să aibă în permanență asupra lor un act de identitate cu fotografie.

Autorităţile germane nu au depistat nicio legătură între autorul atacului de la Munchen şi vreo organizaţie teroristă internaţională, a declarat sâmbătă după-amiază ministrul de Interne al Germaniei, Thomas De Maiziere, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Ministrul german de Interne a precizat că a discutat cu toţi şefii serviciilor de securitate, explicând că autorul atacului, un adolescent de 18 ani, nu figura în registrele autorităţilor.

De Maiziere a explicat că părinţii adolescentului au venit în Germania din Iran la sfârşitul anilor 1990, ca solicitanţi de azil.

sursa info

Comments