Sefa Verzilor din Belgia, criticata ca s-a dus cu un taxi la un interviu, in „Duminica fara masini”:...


Politicienii belgieni au criticat-o aspru pe copresedinta partidului ecologist Ecolo, Rajae Maouane, pentru ca a luat un taxi sa ajunga la un interviu in care a vorbit despre sustenabilitate in "Duminica fara masini", singura zi de duminica din an in care masinile sunt interzise in Bruxelles, scrie luni, 18 septembrie, Politico.


"Nu am de gand sa va mint, am venit aici cu un taxi", le-a spus ea gazdelor Martin Buxant si Christophe Deborsu in timpul interviului televizat, dupa ce jurnalistii au intrebat-o cum a ajuns la studio intr-o zi in care nu este permisa circulatia cu vehiculele personale in oras.


"De acasa pana aici, aveam de facut 45 de minute cu bicicleta, ceea ce era un pic complicat, asa ca am luat un taxi", a adaugat ea.


Deplasarea cu un taxi este permisa in timpul zilei fara masini din capitala belgiana, dar observatorii si politicienii belgieni au criticat-o pentru ca a ales un mijloc de transport cu emisii ridicate.


In timpul interviului, ea a pledat pentru noi investitii in transportul public, pentru schimbarea configuratiei parcarilor din oras si reducerea preturilor la biletele de autobuz si de tren.


"Daca oamenii aleg masinile, atunci acest lucru se intampla pentru ca alte mijloace de transport public nu sunt suficient de dezvoltate, asa ca este responsabilitatea politicienilor", a spus ea.


Partidul Ecolo sustine mobilitatea ecologica printr-un plan in 16 puncte pentru imbunatatirea sistemului de transport.


Marc-Jean Ghyssels, membru al parlamentului belgian din Bruxelles, a ironizat-o pe Maouane pe platforma de socializare X (fosta Twitter), scriind: "Sa iei masina in ziua fara masini pentru a vorbi despre ecologie! Pentru ca <<45 de minute cu bicicleta este un pic complicat>>".


@RajaeMaouane Prendre la voiture le jour de la journee sans voiture pour parler ecologie ! ?Parce que "45 minutes a velo, c'est un peu complique" ?? @elkevdbrandt @Ecolo #journeesansvoiture #stib #ecologie #deuxpoidsdeuxmesures #goodmove pic.twitter.com/V8L9LT39E1

— Marc-Jean Ghyssels (@Ghysselsmj) September 17, 2023

A doua zi, Rajae Maouane a postat pe X o fotografie cu ea pe o bicicleta electrica.


Pour me rendre sur le plateau de RTL, j'ai opte pour un transport public : le taxi.Assez stressee par l'enjeu et par l'idee d'arriver en retard face aux puncheurs, ai pris un taxi et l'assume #multimodaliteMais pas de panique, j'ai profite de Bruxelles sans voitures apres ?? pic.twitter.com/Ctj4tskRbq

— Rajae Maouane ?? (@RajaeMaouane) September 18, 2023

Foto: Profimedia Images


Comments