Seful Bosh: „Va fi nevoie de pana la 35 de ani pentru a electrifica toate automobilele din intreaga...


Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede ca va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel putin 35 de ani, pana cand va putea fi finalizata electrificarea transportului rutier, informeaza Agerpres, care citeaza DPA.


Daca intreaga productie mondiala anuala de 90 de milioane de vehicule rutiere ar fi convertita imediat, ar fi nevoie de 16 ani pentru a electrifica intreaga flota mondiala de 1,4 miliarde de vehicule, a subliniat Stefan Hartung intr-un interviu publicat duminica pe portalul The Pioneer. Grupul german Bosch este un important furnizor pentru sectorul auto.


Insa, in realitate, motoare cu ardere interna vor continua sa fie produse, iar acestea vor trebui sa fie inlocuite ulterior. "Va fi nevoie de un interval dublu de timp, cel putin 30 pana la 35 de ani, pentru a electrifica toate automobilele din intreaga lume", a spus Hartung.


Anumite vehicule nu vor putea fi electrificate


Directorul general de la Bosch a adaugat ca, in cele din urma, anumite categorii de vehicule nu vor putea fi electrificate iar tehnologia motoarelor pe combustie va trebui sa fie produsa in continuare in Germania.


"Nu poti forta clientii din afara Europei sa nu o utilizeze", a spus Hartung. Acesta a subliniat ca inovatiile de care este nevoie nu exista inca, dand drept exemplu vehiculele agricole. O combina agricola trebuie sa opereze pana la 12 ore pe zi, si consuma 250 pana la 300 de kilowati pe ora. "Avand in vedere bateriile care ar fi necesare pentru o astfel de performanta, cel mai probabil vehiculul ar intra in pamant", a spus Hartung.


Cu toate acestea, Hartung a dezmintit ideea ca Uniunea Europeana s-a miscat mult prea rapid atunci cand a stabilit o tinta pentru renuntarea la automobilele echipat cu motoare cu combustie. "Cu privire la obiectivele climatice, a fost important in primul rand sa fie stabilita o tinta", a spus Hartung.


Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, prezent de 30 de ani si in Romania, prin sase entitati unde lucrau, la 31 decembrie 2022, aproximativ 9.830 de angajati. In plus, in Bucuresti, se afla si o filiala a BSH Hausgerate GmbH, activa pe piata aparatelor electrocasnice.


Comments