Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a carui fata a fost ranita de jandarmi la protestul Diasporei: Exista interesul de a proteja vinovatii din dosarul 10 august

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a carui

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, a carui fata a fost ranita de jandarmi la protestul Diasporei: Exis...

,,DIICOT ramane o institutie pesedizata", a declarat, luni, la RFI, senatorul USR Vlad Alexandrescu, la doi ani de la reprimarea manifestatiei din 10 august, din Piata Victoriei, si unde fata sa a fost gazata si ranita. El afirma ca intre institutiile statului exista o coniventa, pentru ca vinovatii sa nu fie pedepsiti.

Imagini tulburatoare au fost difuzate in ziua de 10 august 2018 cu mai multi manifestanti raniti in timpul protestului Diasporei. Printre ei si fiica lui Vlad Alexandescu, care a fost gazata si luata cu targa de la protest. Senatorul a relatat chiar in acele clipe, pe retelele de socializare, momentul in care fiica sa adolescenta a fost transportata pe targa pana la o ambulanta SMURD, din cauza gazelor lacrimogene lansate de jandarmi. Senatorul USR se intreba in acel moment ,,cum e ca un guvern sa-si gazeze proprii cetateni? Si pe copii! Sa le faca rau ca sa-si asigure linistea? (...) Este de departe cea mai brutala interventie a Jandarmeriei. Si pentru ce? Pentru ca striga oamenii impotriva Guvernului? Iar noua ne trebuie sa ne ia ambulanta copiii pentru ca au indraznit sa se afle acolo?".

,,Am fost in Piata Victoriei in 10 august 2018, am primit si eu, ca multi altii, gaze lacrimogene din partea jandarmilor, in plina figura. Fata mea a fost adusa in stare de inconstienta si a fost necesara interventia SMURD, din cauza actiunii jandarmilor. Va puteti imagina cum e sa te intalnesti cu propriul tau copil transportat pe targa in stare de inconstienta de catre un echipaj al SMURD", a povestit senatorul cum a trait evenimentele din 10 august 2018.

,,Te-au batut, te-au gazat, i-ai si vazut la televizor pe o parte din vinovati si Justitia nu face nimic pentru a-i trage la raspundere. Cum mai poti avea incredere in institutiile statului cand ele pare ca sunt capabile si doritoare doar sa se protejeze intre ele si nu pe cetatenii pe care ar trebui sa-i slujeasca?

Stiu ca 10 august este un caz punctual dar problema cu care se confrunta statul roman acum si in urmatorii ani este una sistemica. Un stat lipsit de increderea cetatenilor si vazut ca fiind doar protectorul unor interese de clica este un stat mort", a scris Vlad Alexandrescu intr-un mesaj postat pe Facebook la doi ani de la protestul Diasporei anti-PSD.

Vlad Alexandrescu mai declara ca este revoltat pentru ca ,,nu s-a identificat nici un vinovat, nici un decident din perioada aia, nici un sef de Jandarmerie nu a fost tras la raspundere pentru acele violente (...). A doua frustrare vine de la acel sentiment pe care il avem si il am si eu, de coniventa intre institutii (...). Eu nu inteleg si cred ca nu sunt singurul, cum se poate ca odata ce Dragnea este in puscarie, Dancila si Carmen Dan sunt out din Guvern, exista in continuare interesul de a-i proteja pe vinovatii acelei zile. Ma alatur si eu acestui grup de oameni care incearca sa inteleaga cum este posibil ca odata ce Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justitiei, odata ce s-a schimbat conducerea DIICOT, institutia sa ramana la fel de pesedizata ca inainte de schimbarile de la sfarsitul anului trecut, cand s-a schimbat Guvernul. Si am vazut ca domnul Orban si domnul Iohannis se declara absolut uimiti de clasarea dosarului 10 august (...). Dar nu tocmai domnul Iohannis si cu domnul Predoiu au numit-o in functie pe doamna Giorgiana Hosu?", potrivit RFI.

Declaratiile senatorului USR vin dupa ce dosarul ,,10 august" a fost clasat, apoi redeschis pentru verificari privind sefii Jandarmeriei implicati in coordonarea actiunilor fortelor de ordine in reprimarea protestului Diasporei de acum doi ani.

Comments