SENSIBILIZARE – Campanie impotriva violentei asupra copiilor

SENSIBILIZARE – Campanie impotriva violentei asupra copiilor

Campanie împotriva violenței asupra copiilor. “Stop violenței împotriva copilului!” este intitulată campania pe care o derulează începând din 22 iunie specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Maramureș.

“Campania care se derulează începând de azi este una care vizează informarea și sensibilizarea în vederea prevenirii abuzului și a oricărei forme de violență asupra copilului în cadrul comunităților de romi din județul Maramureș”, arată oficialii Direcției pentru Protecția Copilului Maramureș.

În cadrul campaniei, specialiştii le vor vorbi părinților și copiilor de etnie romă despre drepturile copilului, despre formele de abuz, efectele acestuia asupra celor mici dar si despre modalităţile în care poate fi sesizat un astfel de incident.

Pentru a se face cât mai bine auziți și înteleși, organizatorii au structurat activitățile în întâlniri directe cu grupurile țintă urmând ca acestea să fie centrate pe informarea, conștientizarea și prevenirea abuzului asupra copilului.

Campania a debutat miercuri, 22 iunie cu întâlniri ale specialiștilor cu grupurile țintă din comunitatea de romi de pe raza comunei Remetea Chioarului.

“Acțiuni de acest gen vor fi însă organizate și în perioada următoare, astfel încât campania să cuprindă toate comunitățile de romi din județul Maramureș”, a arătat purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru.


ActualMM

Comments