SEZON ESTIVAL – Concediile dubleaza numarul cererilor pentru cardul european de sanatate

SEZON ESTIVAL – Concediile dubleaza numarul cererilor pentru cardul european de sanatate

SEZON ESTIVAL În plin sezon al vacanţelor numărul maramureşenilor care se prezintă la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş pentru a solicita eliberarea cardului european de sănătate creşte simţitor.  SEZON ESTIVAL Documentul care le dă posesorilor posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de urgenţă în statele membre ale Uniunii Europene sau din Spaţiul Schenghen este solicitat în egală măsură pentru copii, angajaţi sau vârstnici.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş au precizat că, în momentul de faţă, înregistrează o medie de 100 de solicitări pe zi, numărul fiind dublu faţă de cel înregistrat într-o zi obişnuită.

Acest fenomen de creştere a cererilor de eliberare a cardului european de sănătate se înregistrează practic în fiecare an odată cu apropierea sezonului estival şi în sezonul estival.

„Tot mai multe familii, împreună cu copiii, se deplasează în străinătate în vederea petrecerii vacanţei de vară şi a concediului. Sunt grupuri de persoane care pleacă în această vară şi solicită cardul european de sănătate, sunt pensionarii care se deplasează la copiii şi nepoţii stabiliţi în străinătate. Sunt mai apoi şi grupurile de copii de la Protecţia Copilului, care pleacă pe perioada verii în Italia, unde sunt găzduiţi de familii care nu au copii, toţi aceştia solicitând eliberarea unui astfel de document”, precizează oficialii Casei de Asigurări de Sănătate.

Pentru a intra în posesia unui astfel de card, solicitantul trebuie să depună o cerere la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află, solicitare la care va anexa o copie a cărţii de identitate sau, în cazul minorilor, a certificatului de naştere.

Asiguratul va intra în posesia cardului în termen de maxim 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, perioada de valabilitate a acestuia fiind de 1 an de la data emiterii.

Comments