Sfarsit tragic pentru o atleta de doar 21 de ani. Si-a pus capat zilelor dupa ce a aflat ca nu mai p...

Tinerei, care a castigat o medalie de bronz in cursa de 40 km de la Campionatele Mondiale de Trail din 2022, i s-a spus ca trebuie sa se opreasca din alergat din cauza ritmului cardiac extrem de ridicat.

Intr-o postare distribuita pe Instagram pe 4 noiembrie, tanara a relatat luptele ei fizice si mentale de cand a fost fortata sa stea departe de sport.

,,Doar sa faci o plimbare este dureros acum. Am fost la spital si am vazut medicul de peste 20 de ori, dar fiecare test de sange/ekg/ciclu este bun. Totusi, corpul meu este super stresat, desi i-am oferit atat de multa dragoste in ultimele luni. Poate ca a fost prea mult pentru o fata de 21 de ani sa alerge Transvulcania 48k si WMTRC 45k in mai putin de o luna intre ele.

Sunt foarte trista pentru ca alergarea si antrenamentul inseamna atat de mult pentru mine. Dar acum, doar sa traiesti o viata normala este dificil. Am petrecut mai multe ore in pat decat pe picioare in ultima luna. Poate intr-o zi ma voi intoarce. Sau nu o voi face. Sper ca trupul meu se poate recupera din asta", scria Emilia Brangefalt.

Conform Observatorul, noua zile mai tarziu, pe 13 noiembrie, Brangefalt s-a sinucis, potrivit unui comunicat al Federatiei Suedeze de Atletism (SAF) publicat pe 22 noiembrie.

,,In ultimele ei luni, Emilia s-a simtit foarte rau, atat fizic, cat si psihic. A avut sprijin din partea celor dragi, dar pe 13 noiembrie si-a incheiat viata".

Comments