Sfarsitul unei ere: Rupert Murdoch anunta retragerea de la conducerea conglomeratului sau media. Cin...

La varsta de 92 de ani, Rupert Murdoch, magnatul media mondial din SUA, renuntala conducerea imperiului media global pe care a inceput sa-l extinda inca de la varsta de 21 de ani, scrie The Guardian.

Intr-o nota adresata personalului, publicata pentru prima data in Wall Street Journal, controlat de Murdoch, magnatul media a scris: ,,Intreaga mea viata profesionala, am fost angajat zilnic cu stiri si idei si asta nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine sa preiau roluri diferite."

Compania News Corp a lui Murdoch, cotata la bursa, cu sediul in New York, detine sute de posturi de stiri locale, nationale si internationale. In SUA, compania detine Wall Street Journal si tabloidul de tendinta conservatoare New York Post. De asemenea, mai detine si editura HarperCollins. In Marea Britanie, imperiul media al lui Murdoch detine cotidienele The Sun si The Times si a detinut saptamanalul de scandal News of the World, celebru pentru distrugerea sindicatelor in anii 1980 si pentru influenta asupra premierului conservator Margaret Thatcher.

In Australia, News Corp detine The Daily Telegraph, Herald Sun si The Australian.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe: ,,Trei ore am urmarit ursul prin tufisuri". Ce s-a intamplat cu animalul care a dat batai de cap autoritatilor

In domeniul televiziunii, News Corp detine, de asemenea, canalul de dreapta al SUA Fox News, prin Fox Corporation si, in Australia Sky News Australia. Murdoch a fost proprietarul Sky News din Marea Britanie pana in 2018.

Forbes estimeaza valoarea neta a lui Rupert Murdoch la 21,7 miliarde de dolari.

Despre schimbarea la varful Fox si News Corp se vorbea deja in lumea afacerilor si printre sustinatorii sai politici. Asadar, cine va prelua fraiele acestor companii?

Noul lider de la Fox si News Corp va fi fiul lui Murdoch, Lachlan. Considerat mostenitorul imperiului de ceva vreme, Lachlan Murdoch, a fost deja co-presedinte al companiilor, impreuna cu tatal sau. In timp ce Rupert Murdoch se relaxeaza alaturi de cei dragi, Lachlan preia responsabilitatea de a duce compania spre viitor. Fox si News Corp sunt companii media extrem de importante la nivel global. Acestea detin, printre altele, Fox News, The Wall Street Journal, The Times, Harper Collins si reteaua de televiziune Sky.

Lachlan Murdoch are responsabilitatea de a continua sa dezvolte afacerile si de a asigura ca imperiul media ramane lider pe piata de profil.

Lucian Bode, despre depasirea bornei de 1000 km de autostrada: ,,Le-am promis salajenilor rezultate"

Comments