SFATURI - Ce greseli sa eviti atunci cand inchei o asigurare de viata

SFATURI - Ce greseli sa eviti atunci cand inchei o asigurare de viata

SFATURI  O asigurare de viață reprezintă o plasă de siguranță pentru tine și familia ta, tocmai de aceea trebuie să dai dovadă de responsabilitate atunci când închei o astfel de poliță.

Iată care sunt cele mai frecvente erori care trebuie evitate atunci când închei o asigurare de viață:

Amâni prea mult decizia

O asigurare de viață înseamnă că nu trebuie să-ți mai faci griji pentru multe dintre greutățile ce pot apărea în calea ta și a familiei tale. Însă ideal ar fi să închei o astfel de poliță din timp. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Motivul este unul simplu: condițiile se schimbă odată cu trecerea timpului. Există riscul să devii neasigurabil sau să scoți mai mulți bani din buzunar. Ori să se întample ceva neprevazut, pentru care să ai nevoie de o suma semnificativă de bani. Așa că nu e mai bine să fii prevăzător și să-ți închei o asigurare de viață din timp? Te-ar putea scuti de o sumedenie de bătăi de cap.

Nu te informezi suficient cu privire la tipul de asigurare de care ai nevoie

Odată ce ai decis că vrei să închei o asigurare de viață, sfatul nostru este să te informezi foarte bine, ca să poți stabili ce tip de poliță ți se potrivește cel mai bine. Eventual, discuția poate începe în familie sau poți cere sfaturi de la prieteni. Nu strică nici să cauți informații pe Internet, însă cel mai bine este să stai de vorbă cu un specialist.
Un consultant al unei firme de asigurări iți poate răspunde la toate întrebările. Cel mai bine este să fii sincer și să-ți notezi informațiile esențiale. Până la urmă, decizia iți aparține, însă îndrumările unui specialist sunt vitale.

Furnizezi informații eronate

Să zicem că ai încheiat o asigurare de viață, însă ai furnizat informații eronate sau incomplete. De exemplu, nu ai declarat toate problemele de sănătate.
Este esențial să existe la dosar tot istoricul medical, în funcție de care se evaluează riscul atașat asiguratului. Dacă se dovedește că ai furnizat informații false sau incomplete, există riscul să nu poți încasa banii atunci când ai nevoie de ei.

Mai multe, AICI.

Sursă foto.

Comments