SI-AU AMINTIT – Romani decedati in Spania, comemorati la cinci ani de la disparitie

SI-AU AMINTIT – Romani decedati in Spania, comemorati la cinci ani de la disparitie

ŞI-AU AMINTIT.Data de 9 august este o zi neagră în calendar pentru cei 10 mii de locuitori ai orașului spaniol Villacanas.

Autoritățile locale din orășelul situat în provincia Toledo au comemorat astăzi tragicul accident petrecut acum 5 ani, în timpul sărbătorilor orașului.

Patru români se bucurau într-o zi ca aceasta, în 2011, de sărbătorile orașului, până când o defecțiune produsă la una dintre atracțiile parcului de distracții le-a sfârșit viețile.

Tinerii se aflau pe fotoliile unei mașini, numită „Extreme”, care efectua un efect de pendulare extremă. La un moment dat, brațul pe care se aflau cei patru români s-a desprins și s-a izbit cu forță de pământ, la aproximativ 25 de metri distanță.

Doi români au murit pe loc, al treilea a decedat după câteva minute, iar singurul supraviețuitor al acelui impact a fost o fată de 16 ani, care a decedat la scurt timp la spitalul din Toledo din cauza rănilor grave.

Tragedia de la Villacanas a fost cel mai grav accident, petrecut într-un parc de distracții din Spania, vreme de 30 de ani.

Ancheta derulată ulterior de autorități a stabilit faptul că proprietarul instalației avea toate permisele în regulă, dar mai mulți vecini au spus în fața judecătorului că, în opinia lor, montajul mașinii s-a făcut destul de rapid.

Ioan Andrei, Dan Andrei, Dan Teodor Boian și Ancuța Ionela Rus sunt amintiți astfel în fiecare an de autoritățile locale care au instalat și un monument comemorativ.

Tinerii erau rezidenți în localitățile Madridejos și Campo Real.

De această dată, reginele Fiestelor din Villacanas, însoțite de primarul Santiago García Aranda, câțiva consilieri locali și membri ai Comisiei de Organizare a Sărbătorilor, precum și reprezentanții Protecției Civile, au depus flori la monumentul construit în amintirea celor patru tineri.

La acest eveniment nu a fost prezent nici un reprezentant al Ambasadei României din Spania cu toate că în localitățile din apropiere trăiesc mulți compatrioți.

Sursa info

Comments