Si hackerii primesc premii

Si hackerii primesc premii

Hackerii etici pot castiga premii totale de 100.000 de euro la competitiile si activitatile din cadrul DefCamp 2023. Peste 600 de echipe din peste 80 de tari s-au inscris la calificarile pentru cea mai mare competitie de securitate cibernetica din Europa Centrala si de Est

Editia a 13-a a DefCamp, cea mai relevanta conferinta regionala de securitate cibernetica programata la Bucuresti pe 23 si 24 noiembrie, gazduieste pentru prima oara o competitie de live hacking, unde participantii vor incerca sa identifice si sa exploateze vulnerabilitati in sisteme informatice in timp real. De asemenea, activitatile cu scop educativ sau competitiile de tip Capture the Flag (CTF) atrag si anul acesta numerosi concurenti in cadrul Hacking Village de la DefCamp, zona dedicata educatiei si dezvoltarii de cunostinte in domeniul securitatii cibernetice, iar premiile totale ajung pana la 100.000 de euro. La calificarile DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai mare competitie de tip CTF din regiunea Europei Centrale si de Est, au participat peste 600 de echipe din peste 80 de tari.

Pentru editia din 2023, conferinta DefCamp se pregateste sa reuneasca mii de experti in securitate cibernetica din regiune, intr-un spatiu dedicat interactiunii si colaborarii pentru a sprijini dezvoltarea comunitatii infosec.

In plus, DefCamp 2023 isi consolideaza si pozitia de facilitator in educatia de specialitate din cybersecurity, organizand noi activitati, provocari si competitii de hacking in cadrul Hacking Village, unde va avea loc pentru prima oara un eveniment de tip live hacking. Acesta este si o oportunitate valoroasa pentru expertii in securitate sa colaboreze cu scopul de a identifica si chiar rezolva probleme de securitate, imbunatatind in cele din urma securitatea cibernetica a sistemelor testate.

Mai mult decat atat, DefCamp a atras anul acesta cu 30% mai multi inscrisi la D-CTF, competitia dedicata hackerilor etici din toata lumea, pentru care s-au inscris in etapa de calificare de anul acesta peste 600 de echipe de hackeri etici si pasionati de securitate cibernetica, din peste 80 de tari. Dintre acestea, primele 16 echipe sunt invitate in etapa finala ce se va desfasura live, unde sunt asteptati atat participanti din Romania, cat si din Italia, Norvegia, Germania, Grecia, Franta, Austria sau Croatia.

&

,,An de an ne straduim sa oferim participantilor cadrul potrivit pentru schimb de informatii, colaborare si networking, aducand pe scenele conferintei unii dintre cei mai relevanti experti internationali din domeniu. Totodata, ne propunem sa dezvoltam cat mai mult si zona de invatare si testare a cunostintelor de securitate cibernetica, Hacking Village, gandind activitati noi si probe tot mai provocatoare si reunind parteneri relevanti. Competitia de live hacking pe care o gazduim in acest an cu siguranta va fi una din cele mai mari provocari pentru participanti, insa va oferi si castiguri pe masura. De asemenea, inscrierea intr-un numar atat de mare la competitia Defcamp – Capture the Flag ne confirma ca eforturile noastre sunt bine directionate si ca interesul la nivel international pentru tot ceea ce ofera Defcamp si Hacking Village – si ca experienta, si ca expertiza – ramane la un nivel ridicat", spune Andrei Avadanei, fondatorul DefCamp.

&

In premiera pentru DefCamp, finala D-CTF din acest an va consta intr-o competitie cu format mixt, imbinand CTF-ul clasic de tip Jeopardy, in care fiecare echipa va trebui sa gaseasca solutii pentru un set de provocari din mai multe zone de securitate, cu o competitie Attack and Defense. Aceasta are un grad de complexitate ridicat, oferind participantilor o experienta care le permite sa exploreze si sa imbunatateasca atat abilitatile ofensive, cat si cele defensive de securitate cibernetica.

&

In acest an, pe langa D-CTF, participantii la DefCamp 2023 au oportunitatea de a concura in alte 12 activitati din Hacking Village. Platforma tehnica educationala CyberEDU va gazdui 7 din cele 12 activitati. Participantii vor putea alege dintr-o gama variata de provocari de hardware, software si network hacking, criminalistica digitala, inginerie inversa si multe altele.

&

Astfel, Hacking Village ofera concurentilor posibilitatea de a exersa securitatea cibernetica intr-un mediu sigur si educational. Totodata, sunt disponibile activitati pentru cei care doresc sa inceapa o cariera in securitatea aplicatiilor si DevOps, iar durata activitatilor este optimizata astfel incat sa permita testarea mai multor abilitati pentru a descoperi directia preferata in cariera. Concurentii pot alege, in functie de experienta, intre activitati educationale pentru incepatori, sau competitii de tip bug bounty sau Capture the Flag, unde premiile ajung la cateva mii de euro pentru pozitiile din topul clasamentului.

&

Autentificarea criptografica, vulnerabilitatile tehnologiei cloud, a echipamentelor smart sau din industria de telecomunicatii si impactul automatizarii in strategiile de aparare, printre subiectele abordate pe scena DefCamp din acest an

Pe langa organizarea competitiilor din cadrul Hacking Village, DefCamp devine un eveniment tot mai relevant pentru industrie, an de an oferind o platforma de formare si dezvoltare pentru pasionatii de securitate cibernetica, mai ales in contextul cresterii amenintarilor cibernetice. DefCamp 2023 reuneste peste 2.000 de participanti, care vor asista si contribui la discutii despre probleme actuale ce tin de vulnerabilitatile sistemelor informatice.

&

Totodata, pe scena conferintei vor urca atat nume deja bine-cunoscute la DefCamp, precum Chris Kubecka, consilier in materie de incidente cibernetice la nivel de stat, razboi cibernetic si spionaj cibernetic, Tudor Damian, consultant IT care va explora schimbarile pe care le aduce Directiva NIS 2, sau Abdullah Joseph, Senior Security Researcher care va analiza protocoalele de autentificare de tip zero-knowledge, cat si unele noi. Printre acestea, se numara Abdullah Al-Sultani (Product Security Engineer TikTok), Arun Mane (Fondator si CEO la AMYNASEC LABS), Ta-Lun Yen (Senior Vulnerability Researcher la TXONE NETWORKS), dar si multi altii.

&

Mai multe detalii despre competitii si lista de speakeri sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

Evenimentul DefCamp 2023 este organizat de Asociatia Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania (CCSIR), powered by Orange Romania. Conferinta se bucura de sprijinul Bit Sentinel, Booking Holdings, Keysight Technologies Romania si Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti in calitate de parteneri Gold, Pentest-Tools.com, MSD, TwelveSec, OPSWAT, FORT si Bitdefender in calitate de parteneri Silver, precum si CyberEDU.

&

Despre DefCamp

Din 2011 pana in prezent, DefCamp a reusit sa atraga la Bucuresti aproape 11.000 de participanti din peste 55 de tari si 150 de orase, securitate cibernetica, pasionati de ethical hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice. DefCamp ofera totodata si mediul propice pentru consolidarea ecosistemului de securitate cibernetica, prin facilitarea colaborarii si schimbului de informatii intre expertii din domeniu. Audienta conferintei cuprinde participanti din zona de cercetare si dezvoltare proiecte (45%), specialisti in securitate cibernetica (30%), reprezentanti din zona de top management si factori de decizie in companii (18%) si studenti (7%).

&

The post Si hackerii primesc premii appeared first on Cotidianul RO.

Comments