Si Romania poate face anticorpi monoclonali. Cine a pus bete in roate cercetatorilor nostri. Dezvalu...

Anca Nicolescu a redecoperit sistemul sanitar romanesc, cu toate hibele sale, dar nu a dat inapoi si a considerat ca exemplul personal este cea mai buna varianta ca sa puna in miscare lucuri care sa schimbe starea de fapt din Romania.

,,Am stat 20 de ani in Franta, de unde m-am intors pentru ca fata s-a intors aici si nu puteam s-o las singura si pentru ca am considerat ca ce am invatat in acesti ani, pot aplica acasa. Prima data cand m-am intors in tara, am intrat intr-un spital, voiam sa vad ce s-a schimbat in 20 de ani de cand nu am mai plecat. Cand am intrat, m-a pleznit un miros de murdar, necurat, de vechi, am intrat intr-un lift de 30 de ani, cu aceeasi doamna liftiera care croseteaza, mirosea a mancare de cantina cu cloramina. Nu vreau sa spun numele unitatii, dar omul sfinteste locul. Dupa aceea, incet, mi-am reluat dreptul de libera practica si am inceput sa am pacienti prin prietenii care stia ca am stat in Franta. Mi-am dat seama ca in Romania sunt doctori foarte buni, dar nu au mijloace. Si nu ma refer doar la aparatura, ci si lipsa de personal. Ingrijirea la pat este facuta de asistenti si infiermiere. Am intrat in niste cazuri care m-au impresionat si care nu trebuiau sa ajunga in starea care erau. Atunci mi-am spus ca poate putem face ceva, sa dam un exemplu. Daca avem un exemplu, poate ca niste lcururi se schimba. Intre timp, atingand pacienti speciali, eu fiind internist, care pune un diagnostic de ansamblu, am intalnit un mare profesor, Mircea Penescu, care mi l-a prezentat pe doctorul Patrascu, medic veterinar la origine, care a fost directorul Institutului Pasteur, al celui de vuirsologie si care il ajutate pe Penescu sa-si salveze copilul, afectat de incendiul de la Colectiv. Cel mic a facut un soc septic in spital, unde s-a infecatt cu bacterii rezistente.

Infectiile din spital sunt mai garve decat pandemia

Aceasta problema este mai grava decat pandemia, pentru ca te lasa complet neputincios in fata pacientului. Pur si simplu, nu ai ce face! Atunci, impreuna cu profesorul Penescu, am inceput, in 2016, cercetarea pentru dezvoltarea de anticorpi monoclonali. Era un domeniu in care nu mai activasem, dar mi-am facut lectiile si am invatat. Noi utiam ca suntem un graunte de nisip din natura. Natura are solutii pentur tot raul nostru. Sunt un medic format traditional, nu pot spune ca medicin alopata nu este buna. Dar nu numai ea, trebuie gasit un echilibru. Imunoglobulina inseamna anticorpi, deci e o solutie rapida pentru tratamentul Covid. Nu este nociva si este eficienta.

Ma tot chinuiesc sa repet ca vreau sa raman doctor. Sunt interese pentru ca unii producatori sa vanda mai multe medicamente. In Franta, tot ce inseamna documentare pentru lucrarile stiintifice sunt redactate de marile companii farmaceutice", a declarat medicul in emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.

Comments