SIGHETENI – 2 elevi eliminati de la Bac, dupa ce au fost prinsi cu telefonul si fituica

SIGHETENI – 2 elevi eliminati de la Bac, dupa ce au fost prinsi cu telefonul si fituica

SIGHETENI A două probă scrisă din cadrul examenului de bacalaurat, respectiv proba obligatorie a profilului, a făcut ‘’victime’’ în rândul absolvenţilor . Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş spun că doi absolvenţi de clasa a XII-a din localitatea Sighetu Marmaţiei au fost eliminaţi din examen. 

Unul dintre aceştia este de la Liceul Dragoş Vodă şi a fost găsit de profesori supraveghetori că avea asupra lui telefonul mobil, deşi cunoştea faptul că accesul în sala de examen cu gadgeturi este interzis. Cel de-al doilea, absolvent al Liceului Regele Ferdinand a fost prins în timp ce lipsit de inspiraţie în faţă subiectelor de la proba considerată a fi cea mai grea, a încercat să copieze de pe o fiţuică .

Tentativele de fraudă au fost imediat sesizate, iar cei doi au fost eliminaţi din examen. Drept urmare nu vor mai putea da bacul decât peste două sesiuni, adică abia în toamna anului viitor. În sălile de examen trebuiau să intre astăzi 6 iulie nu mai puţin de 3.267 de elevi . 185 au absentat însă , astfel că examenul a fost susţinut de numai 3.082 de tineri cei mai mulţi din promoţia 2016.

Examenul la matematică pare să nu fi fost piatră de încercare pentru absolvenţi, aşa cum s- a întâmplat în anii precedenţi.

“A fost ok. Examenul la mate, deşi nu mă așteptam, mi s-a părut destul de uşor. Am reuşit să fac, zic eu, bine subiectele 1 şi 3 . La doi am avut ceva dificultăţi. Sper să i-au o notă bună”,  spune unul dintre proaspetii absolvenţi de la Ştiinţele Naturii din Baia Mare.

În ceea ce priveşte istoria, par să fi fost ceva surprize, însă, nici acestea de netrecut .

“ Eu pot să zic că am ştiut. Cei drept m-am pregătit înainte, doar că istoria este una dintre materiile mele preferate. Primul punct cred că l-am făcut perfect, însă şi la partea cu România postbelică zic că m-am descurcat binișor” , spune Alexandra, proaspătă absolventă a unui liceu din Baia Mare.

Bacalaureatul se încheie vineri când va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit și care se susţine la una din zece materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie sau economie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul Ministerului, AICI, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale se vor publica în dată de 16 iulie.

Sursă foto.

Comments