SITUAtIE FARA PRECEDENT – Spital judetean inchis pentru ca medicul este in concediu

SITUAtIE FARA PRECEDENT – Spital judetean inchis pentru ca medicul este in concediu

foto antena3.ro

SITUAŢIE FĂRĂ PRECEDENT Situaţie incredibilă la Tulcea unde un copil a fost plimbat între spitale în şoc anafilactic. Cel mic era în Deltă la Sfântul Gheorghe cu familia când a fost muşcat de un şarpe. În drumul spre spitalul din Tulcea copilul a intrat în şoc.

SITUAŢIE FĂRĂ PRECEDENT  La spital însă părinţii aveau să afle că secţia de pediatrie este închisă pentru că unicul medic de acolo a plecat în concediu. Copil a fost transportat ulterior cu Ambulanţa la spital din Constanţa. Pe drum, starea copilului s-a agravat.

Pe tot timpul verii toate cazurile grave sunt transportate în alte judeţe pentru că secţia de pediatrie a spitalului din Tulcea rămâne închisă.

Secţia de pediatrie a spitalului din Tulcea este închisă pentru că unicul medic de acolo a plecat în concediu. Toate cazurile grave sunt transportate în alte judeţe. Iar situaţia nu e una nouă. De 6-8 luni toate cazurile grave de pediatrie sunt trapsortate la Constanța, Brăila și Galați.

”E o povară foarte mare pentru serviciul de ambulanță, mai ales pe timpul verii, când solicitările cresc cu 30%. E o situație veche și care ar trebui să ne pună în gardă pentru viitor. Situația e provocată pentru faptul că nu s-a găsit o soluție de a atrage medici la Tulcea. Situația e știută la nivelul conducerii județului, există 60 de locuințe pentru medici construite special care vor fi date în folosință în toamnă, se speră că atunci să se remedieze situația”, a declarat un medic de pe ambulanță.

continuarea aici

sursă foto

Comments