SITUAtIE LIMITA – Deficit de medicamente pentru copiii cu leucemie (VIDEO)

SITUAtIE LIMITA – Deficit de medicamente pentru copiii cu leucemie (VIDEO)

SITUAŢIE LIMITĂ. Situaţie critică pentru sute de copii bolnavi de cancer internaţi în spitale. Medicamentul necesar în tratamentul leucemiei, Lanvis, nu mai există pe stoc în multe unităţi. Iar producătorul îl mai poate livra abia în ianuarie. Ministerul Sănătăţii a decis măsuri de urgenţă pentru ca bolnavii să nu-şi întrerupă tratamentul care îi ţine în viaţă.

Cinci mii de copii sunt în evidenţe că suferă de leucemie, iar pentru aceştia Lanvis este medicamentul care face diferenţa dintre viaţa şi moarte. Stocurile au ajuns pe zero în unele spitale.

Ministerul Sănătăţii face centralizarea tuturor stocurilor din ţară. Urmează ca spitalele care au mai multe cutii de Lanvis să le trimită urgent acolo unde lipsesc. Părinţii copiilor bolnavi cer ajutor disperat la Asociaţia Bolnavilor de Cancer.

Situaţia este gravă la spitale precum Intitutul Oncologic Fundeni şi la institutele de tratare a cancerului din Timişoara, Iaşi, Cluj: nu mai au nicio pastilă de Lanvis.

Până acum, medicii nu au găsit vreun înlocuitor pentru medicamentul Lanvis. Producătorul britanic va relua producţia abia în ianuarie anul viitor.

Sursa info

Comments