Snitel vienez sau Wiener Schnitzel. Reteta traditionala austriaca

Snitel vienez sau Wiener Schnitzel. Reteta traditionala austriaca

Snitel vienez sau Wiener Schnitzel. Reteta traditionala austriaca

Snitelul vienez este cunoscut pentru crustele sale crocante si carnea frageda de vitel. Desi simplu in ingredientele sale de baza, precum carne de vitel, faina, ou si pesmet, snitelul se remarca prin tehnica de prajire, care ii confera o textura perfecta, usor crocanta la exterior si moale la interior.

Este o mancare clasica, servita de obicei cu o felie de lamaie. Aceasta adauga o nota de prospetime snitelului prajit.

O alta reteta interesanta pe care o mai poti prepara, este cea de cordon bleu. Este tot un fel de snitel, dar umplut cu sunca si cascaval.

In continuare, iti oferim reteta snitelului vienez, detaliata cu lista de ingrediente si mod de preparare.

Prune la borcan fara zahar. Reteta simpla si sanatoasa de conservare a fructelorSnitel vienez - Ingrediente4 felii subtiri de carne de vitel (aprox. 150-200 g fiecare)sare si piper dupa gust100-120 g de faina2 oua200 g pesmetulei vegetal pentru prajitlamaie (pentru servit).Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosiReteta snitelului vienez - Mod de preparare

Vei incepe cu pregatirea carnii. Feliile din carne de vitel trebuie sa fie foarte subtiri, de aproximativ 4-5 mm. Daca sunt mai groase, le poti bate usor cu un ciocan de carne, acoperindu-le cu folie de plastic pentru a nu le strivi prea rau.

Dupa ce ai pregatit feliile de carne, le condimentezi pe ambele parti cu sare si piper. Piperul este optional, daca doresti il poti adauga doar in compozitia de oua sau il excluzi.

Rulada cu ness. Reteta unui desert rafinat si aromat. Simplu si usor de preparatCum prepari snitel vienez

Pregateste trei farfurii adanci: una cu faina, una cu ouale batute si una cu pesmet. Tavaleste fiecare felie de carne mai intai prin faina (scutura excesul), apoi prin oul batut si, la final, prin pesmet, asigurandu-te ca este acoperita uniform.

Citeste continuarea aici

Galette cu pere si migdale. Un desert rustic si delicios

Comments