Socata - bautura minune a primaverii: intareste sistemul imunitar si te ajuta sa slabesti. Reteta tr...

Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei si bronsitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile si virusii, dar si sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile si virusii, dar si kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile de soc, ne ajuta mult organismul, datorita proprietatilor antiinflamatorii, antiseptice, diuretice si antireumatice. Avand un puternic efect antiviral si antibacterian, socata contribuie la ameliorarea simptomelor de raceala si afectiuni pulmonare.Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pasii de urmat pentru un preparat pufos si frumos rumenitPentru a avea efect, o cura cu socata ar trebui sa dureze doua saptamani, interval in care este recomandat sa bem un pahar pe zi. Nu in ultimul rand, socata constituie un aliat in curele de slabire, ea ajutand la eliminarea apei din tesuturi. De asemenea, socata contribuie si la eliminarea aspectului de coaja de portocala al pielii - inestetica celulita.Pasca traditionala de Paste. Reteta lui Radu Anton Roman - ingrediente traditionale, gustul copilarieiDe asemenea, socata este un energizant natural ce stimuleaza secretia de endorfine - hormonul fericirii. Florile de soc scad glicemia si colesterolul si ne intaresc imunitateaFlorile de soc ajuta la reducerea nivelului trigliceridelor din sange, al zaharului si al colesterolului.In plus, socul ne activeaza sistemul imunitar.De asemenea, persoanele care beau socata (bautura preparata din flori de soc) isi mentin rinichii sanatosi. Substantele continute de florile acestei plante: bioflavonoizii, colina, acizii grasi omega-3 si omega-6, pectina si taninurile, trateaza alergiile, tulburarile respiratorii, sinuzita si tusea productiva.Ingrediente pentru socata- 10 flori de soc- 350 g zahar - zeama a doua lamai - coaja unei lamai - 5 litri apa plata Cum se prepara socata

Se pun pe foc, intr-o cratita, zaharul si 0,5 litri din cantitatea de apa si tin pana se dizolva zaharul.

Ulterior, acest amestec se lasa la racit.

In acest interval se spala bine florile de soc, se storc cele doua lamai si se da pe razatoare coaja celei de-a treia. Intr-un borcan mare se pun florile de soc, coaja de lamaie data pe razatoare (pentru acest pas ar trebui sa cumperi lamai bio care sa nu aiba coaja tratata si sa o poti consuma in siguranta) si zeama celor doua lamai si restul de apa. Peste acest amestec se toarna apa cu zaharul topit si se omogenizeaza. Borcanul se acopera si se lasa la soare timp de trei zile. Ulterior, socata se tine in frigider.

Sursa text: Eva.ro

Comments