Souvlaki de pui. Reteta simpla si delicioasa din bucataria greceasca

Souvlaki de pui. Reteta simpla si delicioasa din bucataria greceasca

Souvlaki de pui. Reteta simpla si delicioasa din bucataria greceasca

Originea souvlaki-ului poate fi urmarita pana in Antichitatea Greaca. Primele mentiuni ale carnii gatite pe frigarui dateaza din scrierile lui Homer si Herodot. In Grecia Antica, carnea era marinata si gatita pe frigarui, iar acest mod de preparare a continuat de-a lungul secolelor.

Reteta a devenit foarte populara in Grecia in anii 1950 si 1960, cand micile taverne si standuri de strada au inceput sa vanda acest preparat delicios. Iar intre timp, reteta s-a raspandit si in alte parti ale lumii, devenind un simbol al bucatariei grecesti.

Tot din bucataria greceasca iti mai recomandam sa incerci si reteta de gyros cu carne de porc si salata.

Mai jos iti oferim lista de ingrediente si pasii necesari pentru delicioasele frigarui de pui.

Cum prepari adevaratele GOGOSI grecesti. Trucul pe care multa lume nu-l stieSouvlaki de pui - Ingrediente500 g piept de pui taiat in cuburi2 linguri de ulei de masline2 linguri de suc de lamaie3 catei de usturoi, pisati1 lingurita de oregano uscat1 lingurita de cimbru uscatsare si piper dupa gust4 frigarui (din lemn, inmuiate in apa sau metalice)pita pentru servirelegume proaspete (rosii, ceapa rosie, ardei gras)sos tzatziki (pentru servire).Reteta greceasca de frigarui de pui - Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea retetei consta in pregatirea carnii de pui si a marinadei in care aceasta va sta o perioada de timp, la rece.

Curata pieptul de pui de grasime si tendoane si sectioneaza-l in cuburi uniforme si de marimi egale.

Citeste continuarea aici

Bougatsa. Reteta de placinta greceasca cu crema de gris si vanilie

Comments