Spaghetti alla Puttanesca. Reteta traditionala, italiana

Spaghetti alla Puttanesca. Reteta traditionala, italiana

Spaghetti alla Puttanesca. Reteta traditionala, italiana

Acest preparat simplu, dar extrem de gustos, se prepara usor si este perfect pentru o cina rapida si savuroasa. Numele "Puttanesca" provine de la cuvantul italian "puttana", care inseamna prostituata, si exista mai multe teorii despre originea denumirii, inclusiv faptul ca era un fel de mancare popular printre prostituatele, care aveau nevoie de o masa rapida si usor de preparat intre clienti. Indiferent de originea numelui, reteta ramane un fel de mancare adorat pentru combinatia sa delicioasa de arome.

Retetele de paste sunt printre cele mai des preparate, nu doar in Italia, ci in toate bucatariile lumii. Sunt foarte apreciate pentru simplitatea si rapiditatea prepararii, dar si pentru gust si satietate. Sunt foarte versatile, pentru ca pastele se pot combina intr-o multime de moduri.

Mai jos, iti oferim lista de ingrediente si pasii necesari prepararii spaghetelor din bucataria napoletana.

Spaghetti alla Puttanesca - Ingrediente400 g de spaghetti4-6 fileuri de ansoa, tocate marunt3-4 catei de usturoi, tocati marunt400 g de rosii pasate (sau rosii proaspete tocate)100 g de masline negre fara samburi, feliate2 linguri de capere, clatite si scurse1 ardei iute mic (optional), tocat marunt4 linguri de ulei de maslinesare si piper dupa gustpatrunjel proaspat, tocat (pentru decor).Reteta spaghetelor din bucataria napoletana - Mod de preparare

Pentru prepararea acestei retete, vei fierbe pastele in modul clasic, timp in care vei prepara si sosul in care se vor rasfata.

Fierbe pastele intr-o oala mare cu apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet, pana cand devin al dente. Scurge-le si pastreaza o cana din apa in care au fiert.

Cum prepari sosul pentru Spaghetti alla Puttanesca

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, asezata pe flacara aragazului aprinsa la intensitate medie. Adauga fileurile de ansoa si gateste-le pana cand se topesc in ulei.

Citeste continuarea aici

Cum sa faci spaghete pomodoro dupa reteta lui Audrey Hepburn. Ce ingrediente folosea faimoasa actrita pentru o savoare inconfundabila

Comments