Spitalele care ar fi in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR

Spitalele care ar fi in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alexandru Rogobete a sustinut joi ca spitalele din subordinea ASSMB din Bucuresti sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR.

„Spitalele din subordinea ASSMB din Bucuresti sunt in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR. A trecut un an de la semnarea contractelor de finantare si ASSMB s-a plasat in contra-timp cu cea mai consistenta finantare pe care spitalele bucurestene o au la dispozitie, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale in ambulatoriile de specialitate! Pentru cele 6 obiective primare de investitii, adica 6 spitale fundamentale pentru sistemul sanitar bucurestean, ASSMB a finalizat numai serviciile de consultanta, audit, informare si publicitate. Atat!”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Potrivit acestuia, Spitalul „Victor Babes”, Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”, Spitalul Clinic „Filantropia”, Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, Spitalul Clinic De Copii „Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic De Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” „sunt in aer cu lucrarile efective” la ambulatorii.

„Este foarte grav. Termenul este scurt, dar ASSMB-ul condus de Oana Sivache foloseste banii din PNRR pentru alte avioane. Exact acelasi lucru l-am spus, public, si in vara anului trecut. Pana astazi nici o schimbare. Indiferent de loialitatea politica (sau personala), interesul primar este dezvoltarea infrastructurii sanitare in interesul pacientilor! (…) Bani de la Ministerul Sanatatii aveti…trebuie doar sa ii folositi in interesul oamenilor!”, a scris Alexandru Rogobete, care a mentionat ca pacientii din Bucuresti au nevoie de „consultatii, nu de consultanta”.

The post Spitalele care ar fi in pericol de a-si pierde finantarea din PNRR appeared first on Cotidianul RO.

Comments