SPRIJIN – Tinerii pana in 25 de ani ar putea fi scutiti de plata impozitului pe profit

SPRIJIN – Tinerii pana in 25 de ani ar putea fi scutiti de plata impozitului pe profit

SPRIJIN Aleșii vor să-i ajute pe tineri să își găsească un loc de muncă imediat după absolvirea școlii, motiv pentru care s-au gândit să ofere facilități fiscale pentru aceștia, măsură care ar veni și în sprijinul angajatorului.

SPRIJIN Concret, în Parlament s-a depus o iniţiativă legislativă prin care tinerii cu vârste până în 25 de ani ar urma să fie scutiţi, vreme de trei ani, de impozitul pe venit.

Inițiatorii își motivează acțiunea prin faptul că şomajul în rândul tinerilor este peste media europeană, iar o astfel de iniţiativă i-ar ajuta şi pe angajatori, care ar fi scutiţi astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului.

”Dacă am crea anumite facilități tinerilor absolvenți pentru a își găsi un loc de muncă, atunci sigur șomajul în rândul acestora va scădea simțitor. Prin acest act normativ nu îi ajutăm doar pe tineri, ci și pe angajatori, care, timp de 3 ani nu ar plăti bani la stat pentru aceștia,deci ar fi un stimulent și pentru ei. Nu este un efort bugetar mare,dacă nu se încasează bani de la câteva zeci de mii de tineri impozite. Aceștia vor fi consumatori, deci își vor cheltui banii, ceea ce înseamnă tot un câștig pentru bugetul statului”, spune unul dintre inițiatorii legii.

Legea a ajuns la Guvern pentru a primi aviz, de care pot ține sau nu cont parlamentarii.

Cei de la Palatul Victoria nu susțin inițiativa, aceștia spunând că este una discriminatorie față de ceilalți contribuabili.

„Prin acordarea acestei facilităţi se creează un cadru discriminatoriu faţă de celelalte categorii de contribuabili care obţin venituri de aceeaşi natură, dar nu se încadrează în criteriile stabilite, întrucât, deşi corespund limitei de vârstă, au peste 3 ani vechime. De asemenea, sunt trataţi în mod inechitabil şi tinerii care au depăşit vârsta de 25 de ani, dar sunt încă studenţi. Astfel, ulterior absolvirii, în primii 3 ani de muncă aceştia nu vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor”, spun specialiștii din subordinea lui Dacian Cioloș.

sursa info

Comments