STARET SI EPISCOP VIZATI - Perchezitii de amploare la o manastire din Romania

STARET SI EPISCOP VIZATI - Perchezitii de amploare la o manastire din Romania

foto: oradeaindirect.ro

STAREȚ ȘI EPISCOP VIZAȚI  Procurorii DNA au făcut joi mai multe percheziții, la importanți ierarhi ortodocși. 

Mascații au descins la Episcopia Ortodoxă a Oradiei, dar şi la Mănăstirea Izbuc. Potrivit unor surse judiciare, citate de Ebihoreanul, procurorii DNA fac percheziţii într-un dosar în care vizaţi ar fi episcopul Sofronie Drincec. În dosar ar fi vizat şi stareţul Mihail Tărău, pentru fapte de corupţie.

Starețul Mihail Tărău este fratele psihologei Camelia Dindelegan, de la Universitatea din Oradea. Camelia Dindelegan a fost trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență și dare de mită, ambele în formă continuată. În dosar, este judecat şi rectorul Constantin Bungău, mai scrie sursa citată.

Citește și CREZUL BANILOR – Percheziții în mai multe moschei din Olanda, acuzate de spălare de bani

Episcopia Ortodoxă a Oradiei face de mai multă vreme obiectul suspiciunilor de corupţie. În urmă cu un an, mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a parvenit o anonimă în care erau imputate nereguli grave în sarcina instituţiei.

Ţinută la sertar pentru a nu provoca tulburare, sesizarea dezvăluia, cu exemple concrete, toate zvonurile despre neregulile din Episcopie. Exemple ar fi tolerarea în slujbe a unor preoţi divorţaţi până la atribuirea parohiilor şi posturilor pe bază de pile, concursuri aranjate şi şpăgi.

Stareţul Mănăstirii Izbuc era acuzat că vinde parohiile pe bani celor care dau mai mult. Acesta ar fi acționat printr-un sistem complicat care implică intermediari şi donaţii mascate.

Sursă

Comments