STAtIUNE – Centru SPA intr-o localitate din Maramures

STAtIUNE – Centru SPA intr-o localitate din Maramures

sursa foto: facebook

Un centru spa s-ar putea deschide la Moisei, într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat. Autorităţile locale se luptă să obţină un teren aflat în proprietatea MApN, situat chiar lângă Mănăstirea Moisei. Centrul ar putea fi construit din fonduri europene, posibil de accesat în cazul în care comuna primeşte statutul de staţiune turistică de interes local.

Primăria Moisei încearcă să obţină statutul de staţiune turistică de interes local, iar pentru asta a întocmit documentaţia şi a trimis solicitarea. În cazul în care dosarul lor este aprobat, primăria va putea accesa fonduri europene prin care să construiască un centru de sport, turism şi agrement pe un teren lăsat în paragină de MApN, unde a funcţionat un depozit de muniţie. Toader Şteţcu, primarul localităţii spune că în momentul de faţă se aşteaptă un răspuns în această privinţă şi este plin de speranţă, deoarece punctajul minim pentru a obţine acest statut era de 85 de puncte, iar cel obţinut cu dosarul pe care l-au întocmit întruneşte peste 200 de puncte.

În acest moment se poartă corespondeţa cu MApN: personalul ministerului, acces gratuit

”Noi am făcut un protocol prin care să facem acel aqua park, iar în 2011, când s-a votat bugetul pentru 2012 s-a alocat pentru acest obiectiv, 3 milioane de euro. Dar în 2012, în aprilie când a căzut guvernul, s-au radiat toate investiţiile şi au stopat finanţarea. De atunci am cerut să ne dea terenul, iar acum am primit de la Ministerul Dezvoltării o adresă prin care ni se solicită să spunem din ce fonduri o să construim acea bază turistică”, începe Toader Şteţcu, primarul comunei Moisei. El mai arată că după ce a fost transmis răspunsul prin care îi informau că urmează să obţină statutul de staţiune turistică de interes local vor avea acces la fonduri, a venit o recomandare. ”Ei spun că după întabulare şi transmiterea terenului în domeniul public al comunei Moisei, la aliniatul 3 din proiectul de act normativ se impune faptul că se va asigura accesul gratuit şi nelimitat pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale pe bază de legitimaţie militară la facilităţile ce urmează a fi realizate în interiorul imobilului. Ei cer, practic, ca personalul militar să aibă acces gratuit”, mai arată primarul, fără a fi deranjat de acest lucru.

Centrul de sport, turism şi agrement se va întinde pe o suprafaţă de peste patru hectare, iar pentru investiţie sunt necesari circa 3 milioane de euro. Dacă se va realiza, investiţia va cuprinde un bazin acoperit, bazin pentru copii, centru spa şi multe alte facilităţi specifice.

Pentru a obţine statutul de staţiune turistică, moisenii mizează pe turismul cultural, ecomenic sau alpin. Traseele montane şi obiceiurile culturale atrag anual sute de turişti, iar mănăsirea aflată în imediata vecinătate a fostului depozit de muniţie pe care se doreşte acum construcţia centrului de agrement aduce, anual, mii de credincioşi la hramul bisericii ce are loc la sărbătoarea Sfintei Marii.

Sursa: adevarul.ro

Comments