Stelian Tanase: Iohannis e un presedinte absent, noroc ca a putut da vina pe pandemie si pe Putin

Stelian Tanase Iohannis e un presedinte

Stelian Tanase: Iohannis e un presedinte absent, noroc ca a putut da vina pe pandemie si pe Putin

Politologul si scriitorul Stelian Tanase crede ca presedintele Klaus Iohannis este aproape absent in functia pe care o detine si ca doar conjuncturile nefericite la nivel mondial l-au ajutat sa-si mascheze lipsa de interes si de implicare. Tanase a dat ca exemplu felul in care sefului statului a transferat toata vina pentru dezechilibrele din economie pe seama lui Vladimir Putin si a faptului ca a invadat Ucraina, desi o serie de dezechilibre erau prezente dinainte.

Invitat la "Controversat", de la Realitatea Plus, politologul Stelian Tanase a comentat in termeni duri prestatia presedintelui Klaus Iohannis.

"Pandemia a fost un alibi perfect. Norocul lor, acum a aparut si Putin. Mai traiesc si din asta 2 ani. Despre el (Klaus Iohannis N.R.) si realizarile sale nu spune nimic, desi este la mijlocul celui de-al doilea mandat si nu putem spune ca a facut mare lucru. (...) Daca stai acasa, sa joci tenis. sa joci golf, ocupa-te de asta, nu e nevoie sa fi presedinte. Pentru mine, Iohannis este o mare dezamagire, probabil si pentru ca am asteptat foarte mult de la el. Fiind sas, fiind neamt, lumea la votat pentru asta, pentru ca s-a gandit la Carol I. Dar e o mare dezamagire, este un om absent, un presedinte absent, e un titlu bun de carte, dar n-am sa o scriu, pentru ca n-am subiect", a afirmat Tanase.

Acesta a afirmat ca lipsa de implicare a presedintelui roman este mai usor de identificat prin comparatie cu ce fac omologii sai, mai ales in situatii dramatice precum cea pe care a traversam in prezent.

"Uitati-va la Biden, la ce varsta are si este peste tot. (....) Uitati-va la Boris Johnson, se duce, da mana, face conferinte de presa, este prezent. Asta insemna politica, de asta te duci acolo. (...) Nu mi-l dati exemplu de Macron, ca e de categoria a 7-a, eu nu stiu cum a ajuns presedinte intr-o tara civilizata si cu atata traditie, asta e un gagauta. Uitati-va ce dialoguri are cu Putin, parca ar fi intr-o piesa de Eugen Ionescu."

Stelian Tanase i-a reprosat si primei doamne a Romaniei acelasi absenteism si lipsa de implicare.

"Avem pandemia asta, care dureaza de 2 ani: n-am vazut-o pe Carmen Iohannis la un spital, n-am vazut-o mangaind un batran sau un copil, alinandu-le suferinta cu 2 vorbe. Avem nenorocirea asta din Ucraina si n-am vazut-o ducandu-se la Sighet, sa dea mana cu 2-3 copii ucraineni, cu mamele lor. (...) Cred ca tot poporul astepta asta, noi suntem un popor mamos, caruia ii place sa fie giugiulit, sa i se spuna vorbe frumoase, nu poti sa-l tii in absenta", a afirmat scriitorul, in exclusivitate la "Controversat".

Comments