STIAI? – Bolile de inima si cancerul pumonar se “citesc” in aspectul fetei

STIAI? – Bolile de inima si cancerul pumonar se “citesc” in aspectul fetei

ŞTIAI Forma şi culoarea ochilor, aspectul tenului şi forma urechilor pot indica existenţa multor boli, de la hipertensiune şi colesterol crescut la cancer de piele.

ŞTIAI Pleoape căzute – afecţiuni posibile: paralizie facială, cancer pulmonar

Pleoapele căzute pot fi semnul paraliziei faciale, ce apare din cauza unui virus herpetic ce blochează semnalele pe care creierul le trimite muşchilor feţei. Mai rar, pleoapele căzute pot indica un cancer la plămâni.

Ochi roşii – afecţiuni posibile: alergie, hipertensiune, inflamarea irisului

Ochii roşii indică de cele mai multe ori alergii sau conjunctivite. Altă cauză poate fi inflamarea irisului, simptom al spondilitei anchilozante. “Uneori, tensiunea arterială mărită provoacă spargerea vaselor mici de sânge de la nivelul ochiului”, explică oftalmologul Mircea Filip.

Zbaterea ochiului – afecţiuni posibile: stres, scleroză multiplă

Stresul este principala cauză a spasmelor muşchilor pleoapei. “Zbaterea persistentă a ochiului timp de câteva zile sau săptămâni poate indica o afecţiune a sistemului nervos, cum ar fi scleroza multiplă”, explică neurologul Stokes Lampard, citat de dailymail.co.uk.

Cercuri în jurul irisului – afecţiuni posibile: colesterol mărit

Cercurile albe din jurul irisului, partea colorată a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelului ridicat al colesterolului. Cercurile maronii apărute în jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, adică un exces de cupru în organism. “Cuprul distruge ţesuturile şi induce stări de confuzie”, a mai spus neurologul citat, conform doctorulzilei.ro.

Urechea răsucită – afecţiuni posibile: cancer de piele

Urechea răsucită sau “conopida”, aşa cum a mai fost denumită, poate trăda cancer de piele. Tumorile apar sub forma unor noduli albi sau de culoarea pielii.

“Urechea este un loc obişnuit pentru carcinomul celular, cea mai frecventă formă de cancer de piele. Urechea “conopidă” este o malformaţie întâlnită frecvent la jucătorii de box şi de rugby”, exemplifică medicul dermatolog Clătici.

Pliuri pe lobul urechii – afecţiuni posibile: boli de inimă

Pliurile de pe lobul urechii pot semnaliza afecţiuni cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat în “British Heart Journal”. “Poate fi vorba despre dilataţie vasculară şi fragilitate sanguină”, adaugă dermatologul.

sursa info

Comments