STIMULENTE – AJOFM ajuta angajatorii sa incadreze in munca elevi si studenti

STIMULENTE – AJOFM ajuta angajatorii sa incadreze in munca elevi si studenti

STIMULENTE Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș anunță că oferă facilități angajatorilor care angajează elevi și studenți pe perioada vacanțelor. 

STIMULENTE În vederea adoptării unor măsuri pentru  sprijinirea elevilor si studentilor care vor să lucreze pe perioada vacanţei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Maramureş îi sprijină pe aceştia să-şi caute un loc de muncă conform pregătirii profesionale şi aptitudinilor personale. Ţinând seama de acest context, A.J.O.F.M. Maramureş acordă facilităţi pentru angajatorii care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor. Aceste facilitati sunt oferite de Legea nr. 72/2007 privind stimularea în muncă a elevilor şi studenţilor, modificată cu OUG nr 126/2008.

“Angajatorul care încadreazã în muncã elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiazã, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţã ( 500 lei) al asigurãrilor pentru şomaj şi stimulării ocupãrii forţei de muncã în vigoare, respective 250 lei/lună. Stimulentul financiar se acordã la cererea angajatorului din bugetul asigurãrilor pentru şomaj. Perioada maximã de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic”, arată Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat şi salariul realizat se suportã de cãtre angajator din fonduri proprii. Pentru informaţii suplimentare persoanele interesate pot accesa site-ul AJOFM Maramureş.

Sursă foto.

Comments