Strada afectata de o alunecare de teren din Cluj-Napoca, acoperita temporar cu o prelata. Metoda ,,i...

Strada surpata in Cluj

Alunecarea de teren, care s-a produs acum aproape doua saptamani, a afectat o lungime de 20-30 de metri a strazii, tragand la vale o banda de circulatie, conform informatiilor furnizate de stirileprotv.ro.

Autoritatile, confruntate cu riscul de surpare a zonei in timpul ploilor iminente, au gasit o solutie temporara prin acoperirea intregii zone afectate cu o prelata. Aceasta masura are rolul de a proteja zona de infiltratiile de apa si de a minimiza riscul de avarii suplimentare.

In paralel, angajatii unei firme private continua forajele pentru expertiza geo-tehnica necesara si pentru identificarea unei solutii permanente pentru remedierea problemei. Circulatia pe strada ramane oprita, iar oamenii sunt indrumati sa foloseasca rute alternative amenajate de catre autoritati.

Cod galben de ploi torentiale in mai multe zone din tara

In contextul codului galben de ploi torentiale, descarcari electrice, grindina si vijelii emis pentru Cluj si alte judete din Transilvania, Banat si Oltenia pentru ziua de miercuri, este evident ca actiunea rapida a autoritatilor este esentiala pentru protejarea populatiei si a infrastructurii locale.

Eforturile continue de remediere a situatiei reflecta preocuparea autoritatilor pentru siguranta si bunastarea comunitatii, iar speranta este ca aceste masuri sa duca la solutionarea definitiva a problemei si la reluarea circulatiei in conditii de siguranta pe strada afectata.

Comments